شرط استفاده از حق حبس بصورت دقیق چیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۳۴ #45605706

درود
منظور از تمکین خاص هرنوع رابطه زناشویی است یا باکره بودن کافیست؟

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درصورت باکره بودن وقبل ازدخول امکان حق حبس وجوددارد،وتمکین به معنای خاص یعنی عمل زناشویی ودخول ازقبل«جلو»صورت گرفته باشد.

ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی : زن می تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهرداردامتناع کندمشروط براینکه مهراوحال باشدواین امتناع مسقط حق نفقه نخواهدبود

موارد سقوط حبس زوجه (زن) چیست؟
۱ – تمکین خاص زوجه یعنی داشتن رابطه زناشویی چه قبل از مراسم عروسی و چه بعد از آن و چه از طریق نزدیکی صورت گرفته

۲ – تمکین عام زوجه نیز با توجه رویه فعل ——- از دادگاه های کشور از رای وحدت رویه ۷۱۸ مورخ ۱۳/۲/۱۳۹۰ هیات عمومی دیوان عالی کشور چنین استنباط میکنند که اگر زن بدون داشتن رابطه جنسی (نزدیکی) از شوهر تمکین عام کرده باشد، فرض کنید در منزل او شروع به زندگی کرده باشد، دیگر امکان استناد به حق حبس ندارد.

منظور رابطه زناشویی است که منجر به دخول شود

سلام
منظور از تمکین خاص هر نوع رابطه زناشویی است امکان استناد به حق حبس ندارد.
تمکین خاص زوجه یعنی داشتن رابطه زناشویی چه قبل از مراسم عروسی و چه بعد از آن و چه از طریق نزدیکی از قبل (جلو) یا دبر(پشت)