انحصار وراثت به چه صورت است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۲۰ #45225427

فرزند مجرد فوت شده ای دارای خودرویی با سند مالکیت بود... که دارای پدر مادر و خواهر است... ظاهرا بعد از فوت فرزند انحصار وراثت انجام نشده و بعد از ۹ ماه پدرش فوت میکند... حال خودرویی که به اسم فرزند هست چگونه تقسیم میشود... تمام دارایی به مادرش میرسد یا اینکه چون فرزند قبل از پدر خانواده فوت کرده, مادربزرگ پدری که در قید حیات است و خواهر این شخص نیز از وراث خواهند بود یا خیر?

مشاوره حقوقی انحصاروراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود در حقوق ایران هر شخص که در زمان فوت دیگری زنده باشد، از متوفی ارث می‌برد

ابتدا خودرو به نسبت دو سوم در حق پدر و یک سوم در حق مادر تقسیم میشود . سپس دو سوم سهم الارث پدر به میزان یک هشتم در حق همسر ، یک ششم در حق مادر و الباقی در حق دختر قابل تقسیم است . به عبارت دیگر به مادر پسر متوفی یک سوم از کل خودرو بانضمام یک هشتم از دو سوم پدر متوفیه میرسد .

سلام دوست خوبم
ورثه فرزند فوت شده پدر و مادرش هستند
خواهر هیچ سهمی تا زمانی که پدر یا مادر زنده اند نمیبرد اما با فوت پدر سهم الارث پدر از ماشین فرزند بین دختر و مادر با تجه نصاب خاص خودش تقسیم میشود

با سلام و احترام
در حقوق ایران هر شخص که در زمان فوت دیگری زنده باشد، از متوفی ارث می‌برد. بنابر این چون ابتدا پسر فوت کرده، ورثه ی او از اموال او ارث می‌برند. ورثه ی پسر فوت شده حسب اظهارات شما پدر و مادر بوده اند که هر کدام سهم خود را می‌برند
پس از فوت پدر دارایی او بین مادرش ،دختر و همسرش تقسیم می‌شود