تنظیم دادخواست ارث برای تقسیم ترکه چگونه است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۹,۸۰۷ #44863908

۱ سلام وقت بخیر ایا هنگام تنظیم دادخواست ارث میشه نسبت به ماترک معین با انضمام مدارک دادخواست داد یا به صورت کلیه؟
۲ ایا تعیین خواسته به صورت تحریر الترکه و تقسیم ماترک صحیحه یا باید عنوان مهر و موم هم قید بشه؟
۳ یسری اموال سند و یسری نسق و قولنامه هستن غیر از گواهی انحصار وراثت باید مدارک مالکیت متوفی رو ضمیمه کنیم؟ یا صرفا خواسته تحریر در دادخواست کفایت میکنه؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بعد از تحریر ترکه نیازی به مهر و موم نیست .
درخواست کننده ی تقسیم باید برای تقسیم ترکه مدارکی مثل گواهی حصر وراثت و سند یا فتوکپی مصدق مالکیت متوفی ودر صورتی که مبایعه‌نامه باشد باید ازطریق دفتر املاک تنفیذ و استعلام شود

مهر و موم ترکه برای حفاظت و نگهداری از تلف و حیف و میل شدن اموال است ، بنابراین بعد از تحریر ترکه نیازی به مهر و موم نمی باشد .
درخواست کننده ی تقسیم باید برای تقسیم ترکه مدارکی از جمله گواهی حصر وراثت و سند یا فتوکپی مصدق مالکیت متوفی چنانچه مبایعه‌نامه باشد باید ازطزیق دفتر املاک تنفیذ و استعلام شود را تهیه نماید

با سلام
به منظور تقدیم دادخواست تقسیم ارث که صرفا در صلاحیت دادگاه عمومی محل اقامت متوقی است ،مدارکی از جمله گواهی حصر وراثت ،لیست اموال اعم منقول و غیر منقول که داری پلاک ثبتی است که بنام متوفی است لازم است .
لازم به ذکر است که هریک از عنوان های یاد شده اعم ،تحریر ترکه و مهروموم خود دادخواست های جداگانه محسوب شده و نحوه رسیدگی متفاوتی بایکدیگر دارند و در نتیجه در دادخواست تحریر ترکه لیست اموال اعم وجوه نقدی ،پلاکهای ثبتی ،خودرو،اموال منقول و غیرمنقول و حتی نیز چاه آب و سهام را که در مالکیت متوفی است را شامل میشود.اما در دادخواست مهروموم صرفا جهت حفظ اموال متوفی به منظور جلوگیری از تعدی و تفریط صورت میگرد.
در هر حال جهت نتظیم دادخواست تقسیم ترکه باید لیست اموال متوفی که مشخص شده و محصور است قید گردد.

سلام ۱_ در صورت تعدد ورثه دادخواست تقسیم ترکه می دهیم دادخواست تقسیم ترکه میتواند به صورت کلی یا با تعیین ترکه معین مطرح گردد .۲) زمانی که مقدار ترکه بیش از یک مورد است تحریر ترکه مطرح شده تا مقدار ترکه و دیون متوفی مشخص و صورت برداری شود مهر و موم ترکه برای حفاظت و نگهداری از تلف و حیف و میل شدن اموال است و چناچه دادخواست تحریر ترکه مطرح شود مهر و موم پذیرفته نمی شود بنابراین بعد از تحریر ترکه نیازی به مهر و موم نمی باشد .۳) درخواست کننده ی تقسیم باید زمینه های برای تقسیم ترکه تهیه از جمله گواهی حصر وراثت و سند یا فتوکپی مصدق مالکیت متوفی چنانچه مبایعه‌نامه باشد باید از طریق دفتر املاک تنفیذ و استعلام شود.

برای تقسمیم ماترک باید از طریق دادگاه محل اقامت متوفی اقدام کنید.
تقسیم ترکه
باید اموال به نام متوفی باشند تا بتوانید برای تقسیم ترکه اقدام کنید. لذا اگر مبایعه نامه ای میباشد باید بتوانید آنرا اثبات کنید و یا از طریق بنگاه های معاملات ملکی استعلام بگیرید.
مهر و موم ترکه برای این است که تا زمانیکه ماترک تقسیم نشده فعلا از تصرف وراث به دور باشد.