فرق بین فرجام خواهی و اعاده دادرسی چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۲,۲۷۳ #44849832

باسلام من به سه سال زندان. رد مال و شلاق به جرم سرقت محکوم شدم ولی در حکم بدوی قاضی نوشته بود سابقه کیفری و محکومیت داره که تجدیدنظر هم در جا تایید کرد الان فرجام خواهی کنم یا اعاده دادرسی و چقدر احتمال داره پرونده نقص شه و هم اینکه پرونده را قبول یا رد کنند با احترامات

مشاوره حقوقی سرقت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اعاده دادرسی فقط نسبت به احکام است و شامل قرارها نمیشود . تفاوت دیگر این است که جهات درخواست اعاده دادرسی کاملا شکلی و آشکار است . به همین دلیل اولا ، دادگاه صالح بدوا در مورد قبول یا رد دادخواست اعاده دادرسی قرار لازم را صادر می نماید و در صورت قبول درخواست مبادرت به رسیدگی ماهوی خواهد نمود . ثانیا ، در اعاده دادرسی ( برخلاف فرجام خواهی )به جز آنچه که در دادخواست اعاده دادرسی ذکر شده است ، جهت دیگری مورد رسیدگی قرار نمی گیردثالثا ، در صورتی که درخواست اعاده دادرسی راجع به قسمتی از حکم باشد ، فقط همان قسمت نقض یا اصلاح می گردد رابعا ، نسبت به حکمی که پس از اعاده دادرسی صادر میگردد ، دیگر اعاده دادرسی از همان جهت پذیرفته نخواهد شد ، ولی این حکم از حیث قابلیت تجدیدنظر خواهی یا فرجام خواهی تابع مقررات مربوط خواهد بود . خامسا ، در اعاده دادرسی غیر از طرفین دعوا شخص دیگری به هیچ عنوان نمی تواند داخل در دعوا شود

یکی از مراحل رسیدگی می باشد و فقط نسبت به برخی احکام قابل انجام است اما اعاده دادرسی یکی از طرق فوق العاده اعتراض به احکام قطعی می باشد

فرجام خواهی یکی از مراحل رسیدگی می باشد و فقط نسبت به برخی احکام قابل انجام است اما اعاده دادرسی یکی از طرق فوق العاده اعتراض به احکام قطعی می باشد

سلام فرجام یک مرحله از رسیدگی به دعوی می باشد وفقط بعضی دعاوی قابل فرجام خواهی می باشد مثلا دعوی طلاق که قابل فرجام خواهی در دیوان می باشد اما اعاده دادرسی( اعمال ماده۴۷۴قانون آیین دادرسی کیفری) یکی از راه های اعتراض به رای قطعی می باشد که شرایط خاصی برای پذیرش آن در قانون پیش بینی شده است.. در موضوع شما اگر دلایل ومستنداتی مبنی بر بی گناهی خود بدست اورده اید وشامل یک یا چند مورد ازبندهای ماده۴۷۴قانون مذکور باشد می توانید درخواست اعاده دادرسی خودرا به دبیرخانه دیوان تحویل دهید در غیراینصورت درخواست رد می شود

با سلام
اعاده دادرسی عبارت است از :
ماده ۴۲۶ آئن دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی ؛ نسبت به احکامی که قطعیت یافته ممکن است به جهات ذیل درخواست اعاده دادرسی شود:
۱ - موضوع حکم مورد، ادعای خواهان نبوده باشد.
۲ - حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد.
۳ - وجود تضاد در مفاد یک حکم که ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد.
۴ - حکم صادره با حکم دیگری درخصوص همان دعوا و اصحاب آن، که قبلا توسط همان دادگاه صادر شده است متضاد باشد بدون آنکه سبب قانونی موجب این مغایرت باشد.
۵ - طرف مقابل درخواست کننده اعاده دادرسی حیله و تقلبی به کار برده که در حکم دادگاه موثربوده است.
۶ - حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده که پس از صدور حکم جعلی بودن آنها ثابت شده باشد،
۷ - پس از صدور حکم، اسناد و مدارکی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و مدارک یادشده در جریان دادرسی مکتوم بوده و دراختیارمتقاضی نبوده است.
اما فرجامخواهی :
ماده ۳۶۶ آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی - رسیدگی فرجامی عبارت است از تشخیص انطباق یا عدم انطباق رای مورددرخواست فرجامی با موازین شرعی و مقررات قانونی.
ماده ۳۶۷ - آرای دادگاههای بدوی که به علت عدم درخواست تجدیدنظر قطعیت یافته قابل فرجام خواهی نیست مگر در موارد زیر:
الف - احکام:
۱ - احکامی که خواسته آن بیش از مبلغ بیست میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۲۰) ریال باشد.
۲ - احکام راجع به اصل نکاح و فسخ آن، طلاق، نسب، حجر، وقف، ثلث، حبس وتولیت.
ب - قرارهای زیر مشروط به اینکه اصل حکم راجع به آنها قابل رسیدگی فرجامی باشد.
۱ - قرار ابطال یا رد دادخواست که از دادگاه صادر شده باشد.
۲ - قرار سقوط دعوا یا عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا.
ماده ۳۶۸ - آرای دادگاههای تجدیدنظر استان قابل فرجام خواهی نیست مگر در موارد زیر:
الف - احکام:
احکام راجع به اصل نکاح و فسخ آن، طلاق، نسب، حجر و وقف.
ب - قرارهای زیر مشروط به اینکه اصل حکم راجع به آنها قابل رسیدگی فرجامی باشد.
۱ - قرار ابطال یا رد دادخواست که از دادگاه تجدیدنظر صادر شده باشد.
۲ - قرار سقوط دعوا یا عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا.
ماده ۳۶۹ - احکام زیر اگرچه از مصادیق بندهای (الف) در دو ماده قبل باشد حسب مورد قابل رسیدگی فرجامی نخواهد بود:
۱ - احکام مستند به اقرار قاطع دعوا در دادگاه.
۲ - احکام مستند به نظریه یک یا چند نفر کارشناس که طرفین بطور کتبی رای آنها را قاطع دعواقرار داده باشند.
۳ - احکام مستند به سوگند که قاطع دعوا باشد.
۴ - احکامی که طرفین حق فرجام خواهی خود را نسبت به آن ساقط کرده باشند.
۵ - احکامی که ضمن یا بعد از رسیدگی به دعاوی اصلی راجع به متفرعات آن صادر می شود، درصورتی که حکم راجع به اصل دعوا قابل رسیدگی فرجامی نباشد.
۶ - احکامی که به موجب قوانین خاص غیرقابل فرجام خواهی است.