تفاوت ابطال و بطلان در چیست؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۹۶۸ #44834571

آیا به لحاظ حقوقی تفاوتی میان ابطال و بطلان وجود دارد؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به لحاظ تاثیر هر دو نتیجه ای یکسان دارند اما از حیث بررسی دادگاه صالح، حکم ابطال جنبه تاسیسی دارد، اما حکم بطلان جنبه اعلامی دارد.

سلام بله تفاوت وجود دارد

باسلام و درود باهم متفاوت هستند اما در عمل هر دو باعث بی اعتباری سند می شوند.

با درود

دعوای بطلان ناظر است به مواردی مثل مواد ۳۵۳-۳۴۸ قانون مدنی و مواردی که معامله شرایط صحت را فاقد بوده و از این جهت باطل میباشد .
خواسته ابطال مربوط به مواردی است که معامله به لحاظ فضولی یا معامله افراد غیر رشید موضوع ماده ۱۲۱۴ قانون مدنی مورد تنفیذ قرار نمیگیرد و ابطال میشود .و به تعبیر دیگر معاملات یا قابل بطلانند یا قابل ابطال.
دعوای ابطال به اقدام قضایی دادگاه بر بطلان و اعلام بطلان معامله گفته میشود.

با درود

دعوای بطلان ناظر است به مواردی مثل مواد ۳۵۳-۳۴۸ قانون مدنی و مواردی که معامله شرایط صحت را فاقد بوده و از این جهت باطل میباشد .
خواسته ابطال مربوط به مواردی است که معامله به لحاظ فضولی یا معامله افراد غیر رشید موضوع ماده ۱۲۱۴ قانون مدنی مورد تنفیذ قرار نمیگیرد و ابطال میشود .و به تعبیر دیگر معاملات یا قابل بطلانند یا قابل ابطال.
دعوای ابطال به اقدام قضایی دادگاه بر بطلان و اعلام بطلان معامله گفته میشود.

ابطال به معنی باطل کردن و بطلان به معنی باطل بودن است لذا اگر بطلان معامله ای احراز شود آثاری که معامله از حین معامله داشته زائل بوده و عملا هیچ اثری بر توافق مترتب نیست لکن ابطال معامله غالبا بمعنای انفساخ و فسخ و اقاله بوده و یک وضع مصطلح نسبت به معاملات در عرف عامه است و در نتیجه از تاریخ ابطال آثار تعامل و توافق منتفی می گردد. لفظ ابطال غالبا برای اسناد رسمی استعمال می گردد که سندیت و اعتبار سند رسمی را از تاریخ معین زائل می گرداند

بله، متفاوت هستند ولی در نهایت هر دو باعث بی اعتباری سند می شوند