آیا حقوق مستمری پدر فقط به دختران تعلق می گیرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۹۶ #44751600

ما دو برادر و یک خواهر هستیم خواهر متاهل حقوق بگیر و در شهر دیگری زندگی می کند .مادری داریم هرچند مدتی پیش یکی از ما برادرهااست . یکسال پیش برادر بزرگتر بدون هماهنگی با من حقوق مستمری مادر را تحت عنوان برادر بزرگتر در اختیار گرفت . و همین امر سبب اختلاف فی مابین گردیده .ایشان اول اقدام به ساخت مهر بنام مادر نمود البته با اطلاع وی جهت گرفتن حقوق مادر بدون اطلاع من و اجازه گرفتن حقوق مستمری مادررا درمعییت وی از من سلب و اختیار مالی مادر را بدست گرفت. پس مدتی پیشنهاد داد که حقوق مادر را تقسیم بر سه بین دو برادر و یک خواهر تقسیم سود . قابل توجه است که مادر را فقط ما دو برادر نگهداری می کنیم و خواهر به اقتضای راه دور در این امر نقشی ندارد . اما برادر اصرار بر دادن سهم به خواهر است. علی ایحال به همین ترتیب خود جامعه عمل پوشاند و مبالغی را تقسیم بر سه بین خواهر و ما دو برادر نمود . و الباقی را هم پیش خود نگه داشته. از طرف دیگر من معترض شده و پیشنهاد دادم که کل مبلغ دریافتی حقوق مادر تقسیم بر سه شود و یک سهم برادر بزرگتر یک سهم من (برادر کوچک) و یک سهم بنام مادر در حسابی مشترک به نام دو برادر واریز شود . و مبلغی هم به عنوان مخارج شخصی به مادر داده شود . که تا این ساعت موافقت ننموده .‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حتی مبالغی را هم که خود تعیین کرده بودکه تقسیم کند مدت سه ماه است. قطع نموده و واسطه ای را فرستاده و سه شرط گذاشته است. ۱- تمام حقوق مادر تحویل برادر کوچکتر می دهد و در امر حضانت و نگهداری مادر هیچ نقشی ندارد ۲- کل حقوق مادر پس انداز شود ۳- طبق توافق اولیه وی (تقسیم مقداری از مستمری مادر بین برادارن و خواهر که شرحش در فو ق داده شد . و الباقی نزد وی بماند .‌‌‌‌‌لازم به ذکر است از نظر حسابرسی هم دقیق و روشن نیست دفتر درست کرده که بعد از یکسال مطالب مالی را به صورت باری به هر جهت و فرمالیته و کلی برای خودش نوشته که از نظر حسابداری قابل توجه نیست و ابهامات فراوانی دارد . لطفا با توجه به شرح ماوقع از نظر حقوقی بفرمایید چه باید .

مشاوره حقوقی ارث
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام چنانچه اقدامات یاد شده در مورد حقوق مادر با علم و اطلاع و هماهنگی ایشان انجام شده نمیتوان از لحاظ قانونی متعرض عمل برادر شد. چرا که مادر به عنوان مالک حق همه گونه دخل و تصرف و تقسیم یا بخشش مال متعلق به خود را دارد. ولی چنانچه دخل و تصرف یاد شده مورد اعتراض شخص مادر است ایشان میتواند نسبت به اینگونه تعرضات به مال خود از طریق محاکم دادگستری اقدام و مانع سوء استفاده شود.