کار من نقض حق کپی رایت هست؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۳۸۴ #44604453

بخشید یه سوال در ارتباط با کپی رایت داشتم

اگه ممکنه راهنماییم کنید ...

از من خواسته شده بود که از روی دو تا کتاب مربوط به کنکور ارشد تدریس کنم به صورت وویس
من چند جلسه آماده کردم
و حالا تو کتابها دیدم که پیامی مبنی بر حق کپی رایت نوشته شده
میخواستم ببینم الان ناشر و مولف میتونن شاکی بشن؟
اگه اینجوریه لطفا بهم بگید که دیگه ادامه ندم ...
من از زمانی که این پیامو دیدم عذاب وجدان گرفتم ...

مشاوره حقوقی کیفری
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام . با ذکر منبع اگر روخوانی کنید ایرادی ندارد

قوانین کپی رایت در هر کشور متفاوت است مثلا در امریکا و اروپا هرگونه اقتباس از متن به هر صورت که باشد یا نوشتن متن بدون ذکر منبع و دقیقا مثل خود منبع یا هر نوع مشابهت که شبیه متن اصلی باشد جرم است . در کشوری مثل امارات که بنده کار کردم شما می توانید متن را مثل خودش بنویسید در اخر بنویسید که این متن توسط فلانی نوشته شده یا یک رفرنس بدهید کافی است در ایران متن یا کتابی که شامل کپی رایت است نباید به صورت کلی توسط شخص دیگری کپی و با نام دیگری چاپ شود و زیاد حساس نیستن که دقیقا باید مثل اروپا و امریکا سخت گیری کرد . حالا اگر شما نادانسته اقدام به تدریس از روی کتاب فلان نویسنده کرده اید نقض کپی رایت نیست حتی اگر ویس یا کلیپ ساخته باشید می توانید یک ویس بسازید و در ان بگویید منبع این تدریس کتاب فلان نویسنده است و یکم تعارفات ایرانی که این شخص در این زمینه استاد است و سایر اثرش معرفی کنید و مردم تشویق به خواندن اثارش بکنید . به این نحوه از شمول مجازات خارج کنید . بنده به عنوان یکی که چندین جلد کتاب تالیف کرده ام وقتی ببینم شخصی از مقام علمی من تعریف کند خوشحال می شوم حالا اگر تدریس هم بکند بهتر خوشم می آید . پس تدریس و ویس ساختن به صورتی که توی ویس ها مردم تشویق به خریدن کتابهاش بکنید به نظر من مشکلی ندارد و می تواند باب دوستی شما با ان نویسنده را شروع کند .

رعایت حقوق مولف در درجه اول موضوعی اخلاقی است اما بازخوانی شما برای تدریس حتی اگر نام نویسنده را هم نگفته باشید مشکلی ندارد

با سلام..
در اینخصوص در صورتیکه عین موضوع و مطالب کتاب را با ذکر منبع و نویسنده آن نقل قول و بازخوانی کنید، منعی نداشته و اصـولا در حد ویس جرم نیست، اما نباید از از مطالب کتاب مذکور رونوشت و یا چاپ و کپی برداری شود..
موفق باشید..

سلام کشور ما هنوز به عضویت این کنوانسیون سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO)در نیامده است بنابراین بنظر می رسد عدم رعایت کپی‌رایت اثر یک پدید آورنده‌ ایرانی در خارج از کشور ضمانت اجرایی ندارد. و لذا با توجه به تغییر ماهیت از کتاب به وویس در صورت عدم ذکر مولف در حق نشر ، دلیلی بر منع وجود ندارد./م

توصیه بنده این است که به ضبط و نشر کتاب مزبور به صورت صوتی ادامه ندهید؛ مگر با موافقت کتبی مؤلف و ناشر. چرا که این اقدام شما با حقوق معنوی مؤلف و ناشر در تعارض است.

چنانچه عینا از روی کتاب تدریس کنید و نام نویسنده را بکار ببرید مشمول گپی رایت نمی باشد