فروش زمین ارثی بدون اجازه بعضی از وراث رو میشه قانونی پیگیری کرد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۹۰ #43976721

با سلام واحترام؛ مادرم در سال ۱۳۹۸ شش ماه بعد از فوت پدرم دو قطعه زمین از زمین های مرحوم پدرم را قولنامه ای هر قطعه به مبلغ ۱۵ میلیون تومان فروخت که از جمع وراث من و دو برادرم و و سه نفر از خواهرهایم راضی بودیم وگفتیم از نظر ما مشکلی نیست. ولی سه نفر دیگر از خواهرانم ناراضی بودند و مادرم هم گفت سهم پول شرعی شما سه نفر از زمین ها هرچه باشه را پرداخت می کنم. اما گفتند ما پول نمی خواهیم وسهم خودمان را از زمین ها می خواهیم .وهمان موقع هم با خریدار زمین تماس گرفتند ونارضایتی خود را از فروش زمین ها توسط مادرم را اعلام کردند وتهدید به شکایت کردند. ولی هیچ شکایتی رسمی ثبت نکردند.الان سوال من اینه آیا امسال یعنی آذر ۱۴۰۱ که اون سه خواهرم از مادرم به اتهام فروش مال غیر شکایت کیفری کرده اند. شکایت اون ها شامل مرور زمان میشه ؟چون در همان سال ۱۳۹۸ از فروش زمین ها توسط مادرم اطلاع داشتند،ولی تا امسال با وجود اطلاع از فروش اون دوقطعه زمین هیچ گونه شکایتی علیه مادرم نداشته اند. از شما وکلای ارجمند خواهشا ولطفا راهنمایی کاملی ارائه بفرمایید تا بتوانیم از حق مادر رنجدیده وزحمتکش دفاع کنیم.خواهشا راهنمایی بفرمایید مادرم چگونه از خود در دادگاه دفاع نماید.

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
نیاز به بررسی جهت اظهار نظر دقیق دارد .

با سلام
طبق قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری تقسیم بندی جدید در انتقال مال غیر مطرح شده، اگر موضوع انتقال ارزش تا یکصد میلیون تومان داشته باشد قابل گذشت و نتیجتا مشمول ماده ۱۰۶ ق م ا با مرور زمان شکایت یک سال از اطلاع است
و با ارزش بیش از آن غیر قابل گذشت و خروج موضوعی از ماده ۱۰۶ داشته و صرفا دارای مرور زمان تعقیب ده سال خواهد بود

اظهار نظر نیازمند بررسی بیشتر موضوع است‌.

بادرودوسلام نیاز به بررسی می باشد.

اگر اطلاع خواهرهایتان از موضوع اثبات شود مشمول مرور زمان می باشد . با این حال باید جزسیات امر برای راهنمائی دقیق تر بررسی شود .

مرور زمان شکایت از جرم فروش مال غیر، یک سال از تاریخ وقوع جرم یا اطلاع شاکی از وقوع جرم میباشد.