ماشین فروختم خریدار چک ضمانتم را پس نمی دهد، چه باید یکنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۲۶۹ #43917412

با سلام
سال گذشته بهمن یک حواله خودرو که دعوتنامه ان امده بود و غیر قابل صلح بود فروختم و ضمن دادن وکالت و قولنامه یک چک صد میلیونی هم به عنوان ضمانت عودت مدارک توسط بنده و تحویل خودرو به خریدار دادم. خرداد امسال ماشین را تحویل گرفت ولی در سند که هنوز به اسم بنده بود مبلغ ۱.۵ میلیون تومان به عنوان جریمه دیرکرد تحویل خودرو تعلق گرفت که شرکت سایپا هنوز بعد از ۴ ماه ان را به حساب بنده واریز نکرده و خریدار عنوان می کند باید بابت آن به من یک چک بدهی ولی هنوز معلوم نیست کی شرکت واریز می کند و خریدار چک بنده را پس نمیدهد. به نظر شما بهترین راهکار چیست؟

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
۱-ارسال اظهار نامه ( در صورتی که نتیجه حاصل نشد)
۲- دادخواستی مبنی بر تحویل لاشه چک
۳- شکایت خیانت در امانت

شما بایستی مبلغ سود تعلق گرفته را به خریدار پرداخت نمایید و خریدار زمانی موظف به عودت چک می باشد که شما سند را به نام ایشان انتقال داده باشید و سود تعلق گرفته را هم پرداخت نموده باشید ، چنانچه بعداز انجام این اعمال توسط شما، خریدار از عودت چک امتناع نمود بایستی دادخواست استرداد چک ضمانتی را بر علیه خریدار مطرح نمایید.

سلام. بدوا با ارسال اظهارنامه مخاطب را ترغیب به استرداد چک کنید و پس از آن حسب مورد و بسته به پاسخ مخاطب می‌توانید دعوای حقوقی استرداد لاشه چک و یا شکایت کیفری خیانت در امانت مطرح کنید. موفق باشید. محمدهادی معماری