آیا دادگاه معامله را باطل و ملک را به بنده بر می گرداند یا حکم بر پرداخت قیمت روز خودرو می دهد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۸۳ #43725799

با سلام و وقت بخیر خدمت شما اساتید محترم.
بنده ملک تجاری خود را با تنظیم معاوضه نامه، با خودرو عوض نمودم. و با اصرار طرف معامله، مبایعه نامه دارای کد رهگیری نیز تنظیم نمودیم که در آن بنده فروشنده و ایشان خریدار تلقی شده و مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان نیز ثمن معامله در مبایعه نامه نوشته شده و همچنین قید گردید که پول به صورت نقدی پرداخت گردیده در حالیکه عملا هیچ پولی رد و بدل نشده و اصل معامله ما همان معاوضه ملک با خودرو بود. که پس از مدت کوتاهی شخصی دیگر با حکم دادگاه خودرو را توقیف و به اسم خودش تعویض پلاک نموده و برده است. حال بنده با توجه به مستحق للغیر درآمدن خودرو تقاضای بطلان معامله و پس گرفتن ملک خود و ضرر و زیان را نموده ام.
*اگر طرف معامله بنده ملک را به بستگان خود واگذار نموده باشد تکلیف چه می شود؟
با کمال تشکر از حسن توجه شما شما

مشاوره حقوقی قراردادهای واگذاری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اولا شما باید دو مبایعه نامه جداگانه یکی برای معامله خودرو و دیگری برای ملک تنظیم مینمودید حال اگر سندی بنام خود یا قراردادی مبنی بر اینکه ملک تجاری بنام شماست میتوانید شکایت تصرف عدوانی نمایید و درخواست خلع ید از ملک خویش را از دادگاه بخواهید و اگر که سند بنام خریدار زده اید که دیگر کار بسیار بر شما سخت میشود