برای قاضی این نوشته قابل استناد هست یا خیر؟

پرسیده شده
۲۶ پاسخ ۵۰۸ #43636385

باسلام
یک نفر با دست خط خودش یک متنی و نوشت و امضا و اثر انگشت زد که فلان چیز رو بمن فروخته و در ازاش فلان چیز رو گرفته.
یک نفر شاهد آقا هم دارم.
یک پیامک هم از ایشون در تایید این دست نوشته بمن داده.
میخواستم ببینم این وجه قانونی داره؟؟ طرف میتونه بزنه زیرش؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام سندعادی هم دارای ارزش و اعتبار می باشد.

اصل بر اعتبار سند عادی دستنویس است می توان درخواست کارشناسی نمود

بله تا زمانی که دلایلی مبنی بر بی اعتباری سند عادی ارائه و تایید نشده است، این سند معتبر هست

با درود اصل‌ بر صحت عقود است و آنچه نگاشته شده پس معتبر میباشد. مگر خلاف آن ثابت شود

با سلام بله به عنوان یک سند عادی معتبر است

بله اعتبار دارد مگر خلافش ثابت شود

سلام. اصل بر صحت معاملات قراردادها است. این سند عادی به شکلی که در سوال آمده،دارای اعتبار است. مگر اینکه صوری بودن آن یا مخالفت آن با آنچه در عالم واقع وجود دارد، ثابت شود.
درواقع این نوشته یک اقرار کتبی تلقی میگردد،که اثر خودش داره، مگر اینکه کذب بودنش، یا فاسد بودن ومبتنی بر اشتباه بودنش و....ثابت شود(مواد۱۲۷۶و۱۲۷۷قانون مدنی).