با وجود حکم قطعی اگر به منزل مشترک باز نگردد ناشزه می شود، آیا همین مانع از طلاق یکطرفه گرفتن می شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۲۴ #43522638

سلام چند تا سوال داشتم
۱ - همسرم یک سال هست منزل ترک کرده بنده ماهیانه مبلغی بابت نفقه خودم پرداخت می کردم تا درخواست عدم تمکین به دادگاه دادم و بعد چند ماه حکم قطعی آمد که باید همسرم در منزل که بنده سکونت دارم زندگی کند بنده حکم قطعی به دادگاه اجرا نبردم و از زمان حکم قطعی نفقه پرداخت نکردم الان ۵ ماه است نفقه ندادم مشکلی پیش نمی آید
۲ - بنده یک اضهارنامه به همسرم دادم که با وجود حکم قطعی اگر به منزل مشترک ظرف مدت ۳ باز نگردد ناشزه می شود آیا همین کافی است و جلو گیری از طلاق یکطرفه گرفتن همسرم می شود و یا باید حتما حکم قطعی عدم تمکین به اجرا می
بردم البته هنوز همسرم تقاضای طلاق یکطرفه نداده فقط برای مطمعا بودن خودم می گویم
۳ - اگر زمانی همسرم دادخواست طلاق یکطرفه بدهد همین مدارک برای جلو گیری از طلاق یکطرفه کافی هست
ممنون می شوم جواب سوالاتم به صورت جداگانه بدهید

مشاوره حقوقی نفقه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

زوجه برای طلاق باید عسر و حرج خود را اثبات کند.

با درود زوجه می‌بایست بتواند عسر و حرج خویش را اثبات نماید تا در دعوای طلاق موفق شود صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود

سلام عدم تمکین زن سبب ناشزه شدن وی و اسقاط حق نفقه می گردد و طلاق یکطرفه زمانی به وی اعطا می گردد که مرد شرایط قانونی را نداشته باشد و زن در عسر و حرج قرار گیرد که در فرض سوال چنین امکانی برای خانم وجود ندارد مگر از طریق طلاق خلع

با سلام
۱. بهتر است حکم عدم تمکین رو بدید به اجرای احکام
۲. از این جهت بله مانع طلاق است ولی ممکن است از جهات دیگر اقدام بشه و نمیتوان نظر قطعی بدیم که مطلقا نمیتونه طلاق بگیره