چرا شورای حل اختلاف همچین حکمی برای من دادن؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۳۶۸ #42975201

سلام.من همسرم رو حدود ۷ ماه پیش به علت رابطه نامشروع تلفنی از خونه بیرون کردم البته ایشون چند روز بعد به درخواست خودش به خونه برگشت ولی در حقیقت اومده بود طلاها رو جمع اوری کنه و بره و بعد از چند روز از نیتش باخبر شدم دوباره از خونه بیرونش کردم و با ۱۱۰ تماس گرفت که منو از خونه بیرون کرده.الان ایشون نفقه و مهریه رو به اجرا گذاشته و من هم دادخواست فسخ نکاح را دادم ( بعلت تدلیس در نکاح).در دادگاه بدوی دادخواست فسخ رد شد و من هم اعتراض زدم.الان شورا حکم به محکومیت من به پرداخت ماهی ۱۲۰۰۰۰۰ تومان داده البته من پس از بیرون کردن ایشون چندین مرتبه به منزل ایشون مراجعت کردیم و خودش گفت حاضر به بازگشت نیست و من حدود یک ماه بعد اظهار نامه برایش فرستادم و ایشون در جواب گفتن مثلا در عسر و حرج هستن و برنمی گردن.الان با توجه به اینکه هنوز جواب فسخ نکاح من در دادگاه تجدید نظر نیومده چرا شورای حل اختلاف همچین حکمی برای من دادن؟منظورم این هست که اگه نکاح فسخ بشه ایشون قطعا از نفقه محرومن دیگه.البه من همه ی اینها رو هم در قالب لایحه و هم حضوری به اعضای شورا گفتم و اونا گفتن باید الزام به تمکین بدی من هم گفتم که باید نتیجه ی فسخ معلوم بشه بعد شما ابلاغیه ی محکومیت منو صادر کنین ولی کو گوش شنوا قانون اناطه هم همینو میگه

مشاوره حقوقی شورای حل اختلاف
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
از تاریخ عقد تا فسخ یا اتمام رابطه زوجیت نفقه بر عهده شما می باشد.

درود
رای شورا درست است و اثبات فسخ نکاح شرایط خاصی دارد . تا زمانی که زوجه در پرونده ی الزام به تمکین ناشزه شناخته نشده اند مستحق نفقه خواهند بود .

تا زمانیکه رای قطعی در خصوص فسخ صادر نشده زوجه مستحق نفقه می باشد

سلام
نمی توان این دو موضوع را باهم خلط نمود. هرکدام بصورت مجزا قابل پیگیری می باشد

با سلام واحترام تا زمانی که موضوع شما اثبات و حکم قطعی بشود و یا عدم تمکین ثابت شود شما ملزم به پرداخت نفقه خواهید بیود و رای شورا به صورت صحیح صادر شده است در غیر اینصورت در صورت اعتراض می توانید در فرجه قانونی به رای شورا اعتراض نمایید موفق و پیروز باشید

اولا که مورد شما در زمره موارد فسخ نکاح نیست
ثانیا که در فسخ نکاح زوجه مستحق مهریه نیست و نفقه تا پایان عقد نکاح جاری است.
ثالثا به زوجه در صورت نشوز نفقه تعلق نخواهد گرفت

سلام دوست عزیز الزام به تمکین بدهید تا اگرانجام ندهد مستحق نفقه نشود
قضیه نفقه ومهریه جداگانه ست و حق مسلم همسرشماست البته دارای شرایطی جداگانه