آیا به مالک که در سال‌های قبل از ۶۹ همان شغل پیرایشگری را در آن مغازه انجام می داد و جواز کسب داشت حق کسب و پیشه تعلق می گیرد؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۴۹۶ #42928336

با سلام و احترام. مستاجری در سال ۶۹ مغازه ای را اجاره نمود و مبلغ زیادی حدود ۸۰ درصد قیمت مغازه را ابتدا به موجر پرداخت و ماهیانه مبلغ کمی نیز بابت اجاره پرداخت می نمود و کسب پیرایشگری را انجام می دادو به نام خودش جوازکسب گرفت. چون در اجاره نامه حق انتقال به غیر به مستاجر داده شده بود در سال ۱۳۹۵مغازه را بابت مشاوراملاک در اختیار فرزندش قرار داد و هیچ قراردادی با فرزندش ننوشت و اجاره ماهیانه را خودش به میزان سابق به موجر می داد. موجر که مالک شش دانگ مغازه بود اعتراضی نداشت و درخواست تخلیه را نکرد. در سال ۹۹ مجددا مستاجر کار پیرایشگری را در آن مغازه راه انداخت و جوازکسب وی نیز تمدید شد و عوارض تمام سال ها از ۶۹ تا ۹۹ بطور جداگانه توسط مجمع امور صنفی برحسب پیرایشگری از مستاجر اخذ شد. در سال ۱۴۰۰ شهرداری اعلام تملک آن مغازه را جهت تعریض خیابان نمود. حالا حق کسب و پیشه به مستاجر یا فرزندش تعلق می گیرد؟ اگر تعلق بگیرد کامل است یا طبق ماده۱۹ قانون مصوب ۱۳۵۶ نصف آن حق؟ آیا به مالک که در سال‌های قبل از ۶۹ همان شغل پیرایشگری را در آن مغازه انجام می داد و جواز کسب داشت حق کسب و پیشه تعلق می گیرد؟ در اجاره نامه کلمه سرقفلی نوشته نیست آیا سرقفلی به مستاجر تعلق می گیرد؟ اگر سرقفلی به مستاجر تعلق نگیرد آیا بابت حق سرقفلی باید مبلغی از طرف تملک کننده به موجر(مالک) پرداخت شود؟

مشاوره حقوقی حق کسب پیشه
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
برای پاسخ می بایست ابتدامدارک و مستندات بررسی گردد.

سرقفلی به مستاجر تعلق میگیرد

سلام
سرقفلی به مستاجر تعلق میگیرد

بهتر است مدارک و مستندات شما بررسی شود.

با سلام حق کسب و پیشه به طور کامل تعلق میگیرد

باسلام برای اظهارنظر مدارک شما باید بررسی شود.

با درود بایستی مدارک شما بررسی شود