اصرار بر پس گرفتن دارن و بنده هم ماشین دیگه ای ندارم؛ چه میتوانم بکنم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۶۱ #42925006

پدرم یه دستگاه خودرو به عنوان هدیه در حضور اقوام به بنده دادن
حال اصرار بر پس گرفتن دارن و بنده هم ماشین دیگه ای ندارم
چه میتوانم بکنم؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
هبه قابل رجوع است فقط در صورتی که در دست شما باشد شما میتوانید با انتقال آن به شخص ثالث و اثبات هبه نسبت به آن اقدام نمایید !

با سلام
تا زمانیکه عین موجود باشد، واهب حق رجوع دارد مگر اینکه :
۱- متهب پدر یا مادر یا اولاد او باشند.
۲- هبه با شرط عوض بوده و شرط عوض پرداخت شده باشد.
۳- در عین موهوبه تغییری حاصل شده باشد یا به ملکیت دیگری درآمده باشد.
* چون واهب پدر شما بوده لذا رجوع از هبه مقدور نمیباشد *

با توجه به اینکه پدر ماشین را به شما هبه کرده اند
اگر ماشین را قبض نموده باشید (در اختیار شما قرار گرفته است)
چون فرزند ایشان هستید .هبه قابل رجوع نیست
یعنی اگر بخشیدن ماشین توسط پدر و قبض ماشین توسط خود را در دادگاه اثبات کنید .ماشین متعلق به شماست

البته پیشنهاد میشود مساله با مصالحه حل شود

با توجه به اینکه پدر ماشین را به شما هبه کرده اند
اگر ماشین را قبض نموده باشید (در اختیار شما قرار گرفته است)
چون فرزند ایشان هستید .هبه قابل رجوع نیست
یعنی اگر بخشیدن ماشین توسط پدر و قبض ماشین توسط خود را در دادگاه اثبات کنید .ماشین متعلق به شماست

البته پیشنهاد میشود مساله با مصالحه حل شود

اگر اصل عقد هبه جاری باشد و در ان اختلافی نباشد راهکارهای متفاوتی برای عدم امکان رجوع از هبه وجود دارد .مناسبترین راهکار این است که شما خودروی فوق را به شخص ثالث مورد اعتماد انتقال دهید و سپس در صورت ادعای پدر مبنی بر رجوع از هبه به استناد شهادت شهود عالم به هبه بودن خودرو و سپس واگذاری هبه مذکور از جانب شما به ثالث خودروی مذکور را حفظ نمایید .البته پیشنهاد میگردد قبل از اقدام حتما از مشورت وکیل دادگستری بهره بجویید

چون هدیه هست می‌توان آن را پس بگیرد و شما کاری نمیتوانید انجام دهید