طلاق‌‌ و فسخ نکاح چه تفاوتی دارند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۴ #42617765

سلام ‌ببخشید ‌طلاق ‌چه ‌فرقی ‌با فسخ ‌نکاح‌‌ دارد‌ میشه ‌راهنمایی ‌بفرمایین؟

مشاوره حقوقی طلاق
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام.
علی رغم شباهت های فسخ نکاح و طلاق ، فسخ نکاح و طلاق با یکدیگر متفاوتند و ماهیت متفاوتی دارند . تفاوت فسخ نکاح و طلاق را می توان اینگونه خلاصه نمود :

- طلاق یک عمل حقوقی تشریفاتی است . به این معنا که قانونگذار برای صحت آن شرایطی را در نظر گرفته است و تا این تشریفات انجام نشود ، این طلاق صحیح نیست . بر اساس مقررات قانونی و شرعی ، طلاق از طریق صیغه خاص و با حضور دو مرد عادل انجام می شود . ولی فسخ نکاح تشریفات خاص ندارد و به صرف اراده صاحب حق فسخ انجام می شود .

- برای اینکه عمل طلاق صحیح باشد ، زن باید دارای شرایط خاصی باشد . مثلا طلاق در حین عادت ماهیانه امکانپذیر نیست ؛ اما برای فسخ نکاح چنین شرایطی در نظر گرفته نشده است . بنابراین ، فسخ نکاح در این شرایط صحیح است .

- در مواقعی که طلاق از نوع طلاق رجعی باشد ، شوهر در مدت عده می تواند رجوع کند . اما در فسخ نکاح امکان رجوع وجود ندارد . بنابراین ، اینکه دوباره طرفین بتوانند با هم زندگی کنند منوط به انعقاد عقد نکاح جدید است .

- مطابق قوانین و مقررات جدید طلاق از طرف مرد تنها در صورتی مجاز است که طرفین به دادگاه مراجعه کرده و با ارجاع به داوری در طلاق ، گواهی عدم امکان سازش بگیرند . در طلاق از طرف زن نیز زن باید به دادگاه رجوع کرده و با استفاده از موجبات طلاق از طرف زن به دادگاه مراجعه و گواهی عدم امکان سازش دریافت کنند . اما در فسخ نکاح رسیدگی دادگاه تنها منوط به احراز وجود حق فسخ است . بنابراین ، دادگاه وظیفه ای در اصلاح روابط میان زن و مرد و ارجاع آنها به داوری نخواهد داشت. از موارد فسخ نکاح از طرف زن، عنن مرد به معنای عدم قدرت انجام روابط زناشویی می باشد.

باسلام
فسخ نکاح به این معناست که در صورت وجود پاره ای از موارد مقرر قانونی ، زن یا مرد بتوانند ازدواج را فسخ کنند . فسخ نکاح ، با طلاق متفاوت است و بدلیل اینکه اصل بر لازم بودن عقد ازدواج است ، طرفین تنها می توانند تنها در صورت وجود مواردی که در قانون مدنی از آنها نام برده شده است ، ازدواج را فسخ کنند . موارد فسخ نکاح را می توان شامل عیوب زن ، عیوب مرد و عیوب مشترک میان زن و مرد می باشن