می توانند با توجه به حکم عدم تمکین از بنده نفقه دریافت کنند؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۴۰ #42461646

با سلام
همسر بنده حدود ۱۱ماه پیش علیه بنده به خاطر ضرب و جرح و ترک انفاق شکایت نمود که بنده این اتهام را قبول نداشتم البته نامه از پزشکی قانونی گرفته بودند کبودی در گردن که در جلسه ای که دادیار گذاشتن ترک تعقیب صادر شد بعد از حدود ۵ ماه بعد ایشان منزل را ترک نمودند که بنده عدم تمکین زدم و ایشان محکوم شدند و حدود یک ماه پیش حکم قطعی شد بعد از آن ایشان پرونده را دوباره به جریان انداختند و پرونده به دادگاه ارجاع داده شد حال اگر بنده در این پرونده که حدود ۱۱ماه از آن گذشته محکوم شوم ایشان می توانند با توجه به حکم عدم تمکین از بنده نفقه دریافت کنند؟وادعای ترک انفاق و عدم امنیت جانی علیه بنده کنند؟

مشاوره حقوقی ترک انفاق
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر در پرونده شکایت ضرب و جرح محکوم شوید و عدم امنیت جانی ایشان اثبات گردد ،با شکایت ترک انفاق شما ملزم به پرداخت نفقه می گردید.

شما حکم عدم تمکین را در دادگاه ارائه دهید.نتیجه دادگاه مشخص نیست و به مدارک طرفین بستگی دارد.

درود .باتوجه به اظهارات شما نفقه به ایشان تعلق نمیگیر وبا طرح دعوی به نتیجه نمیرسند.

با سلام؛ شرط پرداخت نفقه، تمکین است و ترک منزل به نوعی نشوز است.

اگرعدم تمکین بلحاظ خوف جانی باشد امکان دارد

باسلام
اگر دادخواست الزام به تمکین ثبت نموده، وحکم به نفع شما صادر گردیده، وزوجه هیچ اعتراضی نکرده، زوجه ناشزه محسوب می‌شود و حق دریافت نفقه رو ندارد

سلام
حسب توضیحات شما اگر حکم بر عدم تمکین از ناحیه زوجه قطعی شد نفقه بر ایشان تعلق نخواهد گرفت .