میشه اقدام به ابطال تقسیم نامه نمود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۲۱ #42386909

سلام.اگر فردی فوت کند و دارای ۵ ورثه سه پسر یک دختر و همسر باشد‌. و اسمشون توی حصر ورثه باشد. و سه برادر بدون اذن دو ورثه دیگر در دهیاری روستا اقدام به تقسیم کل زمین های موروثی شون بکنن و شورا و چند نفر هم شاهد داشته باشند آیا اون تقسیم نامه قابل قول است؟؟ ایا میشه اقدام به ابطال تقسیم نامه نمود؟؟؟ در صورت فروش زمین ها ایا اون تقسیم نامه بدرد خریدار میخوره؟؟؟

مشاوره حقوقی ارث
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله قابل ابطال است
به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید

سلام
خیر تقسیم نامه زمانی صحیح است که تمام وراث قبول کنند یا از طرف دادگاه حکم تقسیم صادر شده باشد
تقسیم نامه باطل و اقدامات بعدی ان هم باطل است

با سلام چنانچه رضایت تمام ورثه وجود نداشته باشد و امضای ایشان در ضمن تقسیم نامه نباشد آن تصمیم نامه باطل بوده و می توان از طریق مراجع قضایی ابطال آن را تقاضا نمود

با سلام

اولا اگر زمان طولانی‌مدتی از تقسیم‌نامه گذشته باشد و عدم اعتراض به آن در خلال این مدت و انجام نقل ‌و انتقالات سهم برخی مالکین بر مبنای تقسیم‌نامه،صورت گرفته باشد اصولا دعوای اعلام بطلان تقسیم نامه در مراجع قضایی مسموع نخواهد بود.
ثانیااگر بواسطه تقسیم، تمام مال مشترک یا حصه‌ی یک یا چند نفر از شرکا از مالیت باشد تقسیم ممنوع است اگر چه شرکا تراضی نمایند
ثالثادرتقسیم رضایت کلیه شرکا شرط است
در نهایت نتیجه ان خواهد شد که اگر بدون اذن برخی از شرکا تقسیم صورت گرفته شده میتوانید ابطال تقسیم نامه را از طریق مراجع قضایی درخواست نمایید