نحوه محاسبه غرامت ایام بیماری چگونه است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳,۴۷۲ #42160358

بنده حدود ۱۰ سال سابقه بیمه دارم . اینک حدود ۶ ماه است بدلیل سرطان مشغول درمان هستم . مدت استراحت پزشکی اولیه تایید شده در شورای پزشکی سازمان تامین اجتماعی ۸ ماه است اینک شعبه آخرین محل اشتغال و بیمه پردازی بنده ، با این بهانه که در دوسال قبل از شروع درمان دستمزد و حق بیمه در لیست بیمه بنده افزایش ۴ برابری داشته از محاسبه دستمزد ایام بیماری بر مبنای ۹۰ روز قبل از شروع استراحت طبق دستمزد مندرج در لیست استنکاف مینماید و مرتب با اداره کل استان لرستان مکاتبه میکند و آنها هم جواب دادند آخرین دستمزد واقعی پرداخت شده بمن از طرف کارفرما یا دستمزد شغل مشابه ملاک قرار گیرد . اینک شعبه در نظر دارد مبلغ ۲ میلیون تومان شغل مشابه را مدنظر قراردهد در حالیکه من دستمزد من از اول سال ۹۶ تا شهریور ۹۸ که استراحت پزشکی و درمانم شروع شده حدودا از ۵ تومان شروع و به ۸ میلیون رسیده و طبق آن لیست بیمه پرداخت شده که شعبه میگوید غیرمتعارف است و... درحالیکه من چون اداری کارفرما بودم و در چند کارگاه در سطح کشور تردد مداوم داشتم حقوقم افزایش یافت و چون کارفرما ، پیمانکار حقیقی است اسناد پرداختی درستی ندارد و هر رار از حساب همسر یا فرزندش یا پسر عمو یا یک بدهکار بحساب ما حقوق واریز کرده الان تکلیف این بهانه الکی سازمان تامین اجتماعی چی میشه ؟ واقعا داره ظلم میکنه چون حق بیمه را بر مبنای همان حقوق بالا ۲ ساله دریافت میکنه اما الان غرامت رد میخواد روی حداقل حقوق و دستمزد محاسبه کند ؟ آیا میتواند یا پس از برقراری این غرامت ناچیز به دیوان عدالت دادخواست بدهم؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به بند۳و ۴ ماده ۶۲ قانون تامین اجتماعی
- غرامت دستمزد بیمه شده ای که دارای همسر یا فرزند یا پدر و مادر
تحت تکفل باشد به میزان سه چهارم آخرین مزد یا حقوق روزانه او پرداخت
می گردد.
-غرامت دستمزد بیمه شده ای که همسر یا فرزند یا پدر و مادر تحت تکفل
نداشته باشد معادل دو سوم آخرین مزد یا حقوق روزانه او می باشد مگر اینکه
بیمه شده به هزینه سازمان تامین خدمات درمانی بستری شود که در این صورت
غرامت دستمزد معادل یک دوم آخرین مزد یا حقوق روزانه وی خواهد بود.
با این وصف تامین اجتماعی باید براساس اخرین مزد یا حقوق نسبت به پرداخت غرامت دستمزد اقدام نماید.