راهکار طلاق و گرفتن حق خانه ای که نصفش به نام همسر است؛ چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۳۷ #42081293

سلام.میخواستم بدونم بعد از مرگ شوهر، زن میتواند از او طلاق بگیرد؟
و زنی که شوهرش او را تحدید به مرگ و اذیت میکند و خرجی اش و پول برای درمان بیماری اش را نمیدهد و طلاقش هم نمیدهد، چگونه میتواند طلاقش را بگیرد و نصف خانه اش که به نامش است را پس بگیرد؟

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طلاق بعد از مرگ موضوعیتی ندارد و نمی توانید طلاق بگیرید چون زوجه در قید حیات نیست،در مورد تهدید میتوانید از دادگاه به استناد این موضوع دادخواست عسر و حرج دهید و حکم طلاق بگیرید در مورد منزل هم میتوانید جون نصفش به نامه شماست تقاضای فروش نمایید و این فروش به اختلافات شما ربطی پیدا نمیکند

باسلام
در صورت فوت زوج،زوجه عده وفات نگه داشته و بعدا میتوانید ازدواج مجدد نمایید
در صورتی که سه دانگ از ملک بنام شماست میتوانید تقاضای سهم خویش از طریق دادگاه نمایید
اگر زوج تهدید و آزار و اذیت برای شما دارد میتوانید دادخواست عسر و حرج ارایه نمایید

طلاق بعد از مرگ موضوعیت نخواهد داشت در مورد منزل با وجود نصف مالکیت سکونت مجاز است

با سلام و احترام
بعد از فوت طلاق معنی نداشته
و اگر عسر و حرج به وجود آید برای زوجه میتوانید به ماده ذیل استناد کنید
ماده ۱۱۳۰ - در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند، چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود.
تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته وتحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد:
۱ - ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲ - اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳ - محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴ - ضرب وشتم یا هرگونه سو رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵ - ابتلا زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هرعارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.

با سلام بعد از مرگ طلاق موضوعیت پیدا نمیکند و عده وفات باید نگه دارید
در مورد طلاق نیز باید موارد عسر و حرج خود را به دادگاه اثبات نمایید
در مورد خانه نیز اگر نصفش در مالکیت شما است میتوانید در آن تصرف مالکانه انجام دهید