زمین کشاورزی مشاعی

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶,۴۰۷ #42070288

سه هکتار زمین مشاعی کشاورزی فروختیم به یه نفر و داخل سند قید شده که آب آن از قدرالسهم قنات تامین میشود و کلیه منصوبات رو واگذار کردیم داخل زمین یه چاه عمیق با پروانه زدیم که اسم این چاه در سند زمین نوشته نشده.
آیا خریدار میتواند ادعای مالکیت چاه را داشته باشد؟

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درودوفق قاعده فقهی اذن درشی اذن درلوازم ومستندماده۳۵۶قانون مدنی عرفاازتوابع مبیع محسوب شده ومیتواندمالک آن گردد

درصورتیکه چاه با مجوز حفر شده باشد متعلق به کلیه مالکین می باشد ولی شما می توانید هزینه های و اجرت انجام کار را مطالبه کنید

چاه آب طبق ماده ۳۵۶ قانون مدنی جزیی از مییع بوده و خریدار مالک آن میباشد

چاه آب به استناد ماده ۳۵۶ قانون آیین مدنی جزئی از مبایعه نامه میباشد و دراینجا خریدار مالک قلمداد میگردد.اما اگر هزینه شما روی مبلغ زمین محاسبه نشده ودر قراردادذکر نگردیده میتوانید دادخواست مطالبه هزینه چاه را از خریدار ثبت نمایید. بانظر کارشناس قابل وصول است. درغیراینصورت مالک چاه نیز هست.

چاه آب به اسنتاد ماده ۳۵۶ قانون مدنی جزیی از میبایعه نامه بوده و خریدار مالک آن میباشد.

سلام

چاه مذکور جز و از توابع زمین کشاورزی ست و بخشی از مبیع محسوب می شود.

با سلام طبق قانون توزیع عادلانه آب فروش زمین مزروعی بدون حقابه ممنوع است. و از طرفی نقل و انتقال حقابه به استناد دستور‌العمل تعیین مصادیق تغییر کاربری، اراضی غیرمجاز و قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات به اراضی دیگر یا اراضی دیگر پلاک‌ها ممنوع و مصداق تغییر کاربری غیرمجاز است. لذا با توجه به اینکه مجوز چاه یاد شده برای آن زمین مزروعی صادر شده است نمیتوان آنرا از مبیع مستثنا کرد. ضمن اینکه این موارد طبق ماده ۳۵۶ قانون مدنی عرفا جزو لواحق و توابع مبیع شمرده میشوند. ولو اینکه در مبایعه نامه به آنها اشاره ای نشده باشد.