شکایت برای تصرف زمین چگونه است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۹۱ #42046232

با سلام
بنده دارای یک زمین کشاورزی در روستا هستم که در حال حاضر نیمی از آن دارای درخت انگور هست و نیم دیگر آن را که بعلت کمبود آب رها شده بود، منابع طبیعی درخت کاج کاشته است.
پلاک ثبتی ندارد و قولنامه قدیمی مفقود شده است.
استشهاد محلی داره و برای گرفتن گواهی مالکیت از شورای روستا مشکلی وجود نداره.

در عکس هوایی سال ۱۳۴۶ سازمان نقشه برداری کشوری، تصویر شخم زده شده ی کل باغ مشخص هست، که بعلت خشک شدن چشمه ی آب، در چند سال بعد فقط نصف زمین انگور کاشته شد و آثار زراعت در نیمه ی دیگر باغ از بین رفت.
چند سال است که منابع طبیعی این نیمه ی رها شده ی باغ را درخت کاج کاشته است.
آیا امکان طرح شکایت از منابع طبیعی و برگرداندن این نیمه ی دیگر باغ که منابع طبیعی کاج کاشته می باشد ؟
با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در صورتی که شما صاحب نسق زراعی باشید و اسم شما به عنوان مالک در سند اصلاحات اراضی ذکر گردیده باشد و شرط مهمتر در صورتی که کشت و زرع به صورت مستمر واقع شده باشد میتوانید با طرح دعوی صحیح نسبت به اثبات مالکیت خود اقدام نمائید

با سلام ، در صورت داشتن عکس های هوایی مبنی بر اثار احیا در دهه ۴۰ داشته باشید ، امکان اعتراض و طرح دعوی وجود دارد

باسلام شامل مرور زمان شده است و نمی توان اقدام کیفری انجام داد

درصورتی که اثبات نمایید تصرفات شما قبل از ملی اعلام شدن اراضی بودن بله امکان پسگرفتن زمین وجود دارد.

با سلام
بدلیل اینکه چند سال گذشته است امکان شمول مرور زمان کیفری وجود دارد و برای طرح شکایت از جنبه حقوقی نیاز به برسی دارد.