شوهرم کار نمیکند و من خرج خانه رو میدهم، قانونا باید چکار کنم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۷۳ #42037283

من دو سال عقد بودم و یک ساله که ازدواج کردم و یک پسد دارم در این دو سال عقد خودم خرج خودم‌ رو میدادم و بعضی وقتا به شوهرم پول قرض میکردم و این یه سال ازدواج طلام رو فروختم که خانه اجاره بگیریم و خرج خانه رو بدم در تمام حاملگی خودم خرج میکردم و تمام پول لوازم و لباسای پسرم رو خودم دادم شوهرم هیچی خرج نکرد از کار نکردنش و حرف گوش ندادنش خسته شدم و به خانه پدرم رفتم که خانوادم و خانوادش باهاش حرف بزنن یعنی خواستم مسئله خانوادگی حل شود ولی حرف گوش نداد و رفت احضاریه اورد و در احضاریه نوشته بود عدم ‌تمکین خلاصه الان من ‌بیشتر از یک ماه خونه پدرم هستم و شوهرم نه خرج پسرش رو داد و نه اینکه میره کار میکنه میخوام بدونم باید چکار کنم که به حقم برسم؟

مشاوره حقوقی نفقه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
می توانید دادخواست مطالبه نفقه را مطرح کنید.

با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی دادخواست مطالبه نفقه دهید

باسلام علیه ایشان شکایت ترک انفاق یا دادخواست مطالبه نفقه تنظیم وبه دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید.

باسلام واحترام .دادخواست مطالبه نفقه فرزندتان را بدهید برای خودتا نیز میتوانید دادخواست مطالبه نفقه تا تاریخ صدور گواهی نشوز بدهید اما از تاریخ صدور گواهی نشوز دیگر به شما نفقه تعلق نمیگیرد

با سلام،برای نفقه باید دادخواست مطالبه نفقه را مطرح کنید.

با درود مطالبه نفقه مطرح کنید

با سلام
شما میتوانید برای نفقه گذشته و آینده خود و فرزندتان اقدام به دادخواست نفقه بکنید و اقامه دعوا بطرفیت شوهرتان بکنید و باتوجه به اینکه شوهرتان دادخواست الزام به تمکین را داده در صورت عدم تمکین از سوی شما نفقه تان قطع خواهد شد
و طبق ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده اگر همسرتان با وجود تمکین شما و استطاعت مالی نفقه شما و فرزندتان را ندهد میتوانید شکایتی مبنی بر ترک انفاق بکنید که ۶ماه تا ۲سال حبس در پی خواهد داشت
و طبق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی شوهرتان اگر با وجود توانایی پرداخت نفقه تان را ندهد و با حکم به الزام تمکین دادگاه نیز اقدامی برای پرداخت نکند شما حق طلاق دارید
و میتوانید اگر شوهرتان مالی دارد میتوانید از دادگاه تقاضای اعمال ماده ۲ قانون نحوه اجرای محکومیت مالی نفقه را از اموال شوهرتان دریافت کنید