حکم ازدواج مذکور چیست؟

پرسیده شده
۳۲ پاسخ ۶۱۰ #42004392

با سلام من از سال ۹۲ تا ۹۷ با دختر خانمی بودم و قصد ازدواج داشتیم و خانواده اطلاع داشتن و رفت و امد داشتیم و من و خانوم صیغه عقد دایم خوندیم و زن و شوهر شدیم ولی کسی نگفتیم تا وقت ازدواج و سر لجبازی و پررویی دختر نامزد یکی دیگه میکنن بعدش اونا رابطه برقرار میکنن و بعدش عقدش میکنن و من میمونم و شوک و افسردگی و... کار از کار گذشته بود ولی من هیچوقت طلاقش ندادم و از نظر اسلام باید جدا بشن و دیگه با هم ازدواج نکنن و حرام ابدی هستن و من همچنان این وسط موندم گاهی فکر خطرناک به ذهنم میاد و موندم چکار کنم دو سال از زمان عقد باطلی که کردن میگذره قبلا بهشون گفته بودم که حکم زن و شوهر داریم

مشاوره حقوقی خانواده
۳۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام ازطریق احرازواثبات عقد اول عقددوم باطل می باشد.

قاعدتا ازدواج شما شرعی است وموردی ندارد لیکن از لحاظ قانونی وتشریفات آن صحیح نیست واگر هم بخواهید آنرا اثبات کنید دارای دشواریهای زیادی است بنظرم راه دیگری را انتخاب کنید که بیش از این معذب نباشید

با سلام و درود . اگر ثابت کنید که شرعا ازدواج کرده اید میتوانید طرح دعوا کنید .

درود
اثبات زوجیت در رابطه شما با توجه به مخفی بودن آن و عدم اطلاع همگان تلاش بی سرانجامی هست که ممکن هست تبعات ناخوشایندی برای خود شما و خانم داشته باشه

با سلام
در خصوص مشروعیت ازدواج شما، همانطور که گفتید صحیح است. اما برای قانونی شدن آن بایستی دادخواست «ثبت واقعه نکاح» مطرح کنید. البته برای اثباتش کار سختی پیش رو دارید و بایستی از «شهادت شهود» و «اتیان سوگند» استفاده کنید. اگر موفق به اثبات نکاح شدید متعاقب آن از باب عدم ثبت رسمی نکاح مذکور، تخلف شما محرز می شود و مجازاتی (احتمالا از نوع جزای نقدی) برای شما در نظر گرفته خواهد. ازدواج دوم نیز باطل خواهد و در نتیجه این اقدامات، عواقب و مجازات سنگین تری برای آن خانم و آقا پیش خواهد آمد.
با در نظر گرفتن جمیع جهات پیشنهاد می‌شود به صورت شرعی آن خانم را طلاق دهید و ازین ماجرا بگذرید و مسئولیت شرعی این قضیه را بر عهده خودشان واگذار کنید.
شایسته است در خصوص مسائل پیشامده و جهت آرامش خودتان با یک روانشناس نیز در ارتباط باشید.

در صورتیکه مدرکی برای اثبات زوجیت ندارید توصیه میشود از هرگونه پیگیری در این رابطه پرهیز کنید.

سلام
اول باید رابطه زوجیت خود را ثابت نمایید تا عقد دوم باطل گردد.