آیا زوجه میتواند بدون موافقت زوج در خارج از کشور تقاضای ترک تابعیت ایران و اخذ تابعیت کشور دیگری گردد؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۲۴۹ #41951073

باسلام و احترام
زوج و زوجه ایرانی هر دو در یک کشور خارجی دارای ویزای کار می باشند. این کشور تنها افراد تک تابعیتی را می پذیرد ولذا برای اخذ تابیعت این کشور افراد علاوه بر برخورداری از شرایط و الزامات اولیه مورد نظر بایستی تابعیت قبلی خود را ترک کنند و کنار بگذارند.
زوجه در یک عمل خودسرانه بدون موافقت زوج اقدام به تشکیل پرونده تغییر تابعیت در این کشور کرده است که زوج با این عمل زوجه مخالف است. زوجه تصمیم گرفته است که پس از تغییر تابعیت بر مبنای قوانین این کشور خارجی تقاضای طلاق کند.
سوال : آیا در قانون مدنی کشور ایران زوجه میتواند بدون اجازه و موافقت شوهر اقدام به ترک تابعیت خود کند؟ لطفا در صورت امکان شماره مفاد قانون مدنی در این خصوص را باطلاع برسانید.
آیا قوانین مدنی ایران برای ایرانیان مقیم خارج از کشور دارای اثر و پیگیری است؟
آیا در این حالت زوج میتواند با اشاره به قوانین مدنی کشور ایران و یا به هر طریق از آن کشور بخواهد که با تغییر تابعیت از طریق ترک تابعیت زوجه مخالفت کنند. لطفا راهنمایی بفرمایید.
متشکرم.

مشاوره حقوقی خانواده
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وقت بخیر
منعی در خصوص ترک تابعیت وجود ندارد.

ترک تابعیت ایران مورد قبول دولت ایران نیست...

مثل و مثل ضرب باشید که سایر کشورها الزامی ندارند که قانون کشور جمهوری اسلامی ایران را در نظر بگیرند

درقانون فقط ترک کشور نیاز به اجازه زوج دارد و تغییر تابعیت نیاز به اجازه شخص دیگری ندارد.

زوجه میتواند بدون کسب اجازه از زوج تابعیت ایرانی را ترک کند. قوانین ترک تابعیت برای ایرانیان مقیم ایران در مورد دارا شدن اموال غیرمنقولشان است.

باسلام
به طریق اولی هر گاه زن ایرانی متاهل بخواهد گذرنامه بگیرد یا آن را تمدید کند، نیاز به کسب اجازه کتبی همسرش دارد پس مرد می تواند از تغییر تابعیت همسرش جلوگیری کند وممنوع الخروجش کند مگر زوجه در خارج کشور اقدام به تغییر تابعیت کرده که قانون کشور متبوع در احوال شخصیه حاکم است

سلام
بستگی به مقررات کشور خارجی دارد