قرار منع تعقیب جهت دریافت خسارت تصادف از بیمه، چگونه دریافت شود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴,۴۴۴ #41502421

سلام
من یکسال پیش بر اثر واژگونی خودرو اسیب دیدم. خودم راننده بودم و هیچ کس دیگه ای هم باهام نبود. کروکی و گزارش ۱۱۰ و مدارک بیمارستان موجود هست ولی چون از کسی شاکی نبودم و کسی هم ازم شاکی نبوده پرونده ای تشکیل نشده. الان برای گرفتن دیگه اقدام کردم بیمه ازم قرار منع تعقیب خواسته. از توضیحات مسئول بیمه هم چیزی دستگیرم نشد. شما اطلاع دارید این قرار منع تعقیب در خصوص چه کسی باید گرفته بشه و چجوری باید برای گرفتنش اقدام کرد؟

مشاوره حقوقی تصادفات
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود برشما
به استناد ماده۱۰ ایین نامه اجرایی ماده ۳قانون بیمه ثالث ۹۵ :
در مدارکی که برای تشکیل پرونده خسارت راننده مسبب حادثه عنوان شده است رای منع تعقیب جایگاهی ندارد این مدارک مورد نیاز عبارتند از :
ماده ۱۰
برای پرداخت خسارت بدنی ارایه اصل یا تصویر برابر با اصل مدارک زیر لازم است:

الف -
بیمه نامه یا هرگونه مدرک دال بر دارا بودن پوشش بیمه موضوع این آیین نامه.

ب -
گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی یا گزارش مقامات انتظامی یا نظریه کارشناس یا هیئت کارشناسی منتخب مراجع قضایی حسب مورد.

پ -
گواهینامه رانندگی مسبب حادثه یا هرگونه مدرک دال بر داشتن گواهینامه رانندگی متناسب با وسیله نقلیه مربوط.

ت -
مدرک شناسایی راننده مسبب حادثه .

ث -
خلاصه پرونده بالینی راننده مسبب حادثه در صورتی که در مراکز درمانی بستری شده یا تحت معالحه قرار گرفته باشد.

ج -
گواهی پزشکی قانونی درخصوص نوع و درصد صدمه بدنی واردشده به راننده مسبب حادثه.

چ -
گواهی فوت یا جواز دفن صادره یا تاببد شده توسط پزشکی قانونی و شناسنامه باطل شده متوفی در صورت فوت راننده مسبب حادثه.

ضمنا به بیمه گر یاداوری کنید که خسارت را مطابق ماده و تبصره ذیل ماده ۱۱ همین قانون مطالبه میکنید

ماده ۱۱
بیمه گر مکلف است حداکثر ظرف بیست روز از تاریخ تکمیل مدارک، مبلغ خسارت را حسب مقررات این آیین نامه پرداخت نماید.

تبصره ۱ :
چنانچه علی رغم کامل بودن مدارک، بیمه گر خسارت را پرداخت نکند مکلف است علاوه بر اصل خسارت، به ازای هر روز تاخیر معادل نیم در هزار مبلغ خسارت را به ذی نفع پرداخت نماید.

سلام
قرار منع تعقیب برای مواردی است که طرح دعوا شده باشد، باید مراتب عدم طرح دعوا را به بیمه اطلاع دهید

سلام
قرار منع تعقیب یکی از قرار های نهایی است که در دادسرا در خصوص متهم صادر می شود. یعنی اگر به هر علت علیه شخصی در دادسرا پرونده کیفری مطرح شود و آن شخص ب عنوان متهم به دادسرا احضار شود در نهایت مقام قضایی موظف است که تصمیم گیری نماید که یا اتهام متوجه شخص است و قرار جلب به دادرسی صادر نماید یا قرار منع یا موقوفی تعقیب. قرار منع تعقیب زمانی صادر می شود که یا عمل ارتکابی جرم نبوده یا اگر جرم بوده قابل انتساب به متهم پرونده به دلیل فقدان دلایل کافی نیست. شما بایستی به بیمه توضیح دهید که در مورد خسارات وارده به شما شخص ثالثی مقصر نبوده بنابراین پرونده ای در دادسرا تشکیل نشده که بتوانید قرار منع ارائه دهید. موفق باشید