دو تا چک باقیمانده رو پاس نمیکنه میگه ندارم پاس کنم، چه کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۱۸ #41411636

سال ۹۴ ۹ تا چک برای ثبت نام خوردرو به دوستم دادم الان ماشین رو فروخته به کسی و دوتا چک باقیمانده رو پاس نمیکنه میگه ندارم پاس کنم و یسال از آخرین چک گذشته و چک ها برگشت خورده من چجوری میتونم ماشین رو توقیف کنم تا مجبور بشه پر کته یا هر کاری که جای چک رو پر کنه ممنون میشم اگه راهنمائی کنید

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی: با فرض موارد مطروحه گرچه باید اقدام فوری میفرمودید تا چکها برگشت نخورد راه حل رو تقدیم میکنم فقط با دقت مطالعه بفرمایید .
۱) صادر کننده چک شما هستید پس مطالبه وجه چک معنی ندارد .. ابتدا باید ثابت کنید که چک ها را بعنوان صرفا امانت به دوست خود داده اید تا زمانیکه چک یا مدرک خود را جایگزین نماید یعنی فرض را براین امر قرار دهید که دوست شما با شما چنین قراری داشته که چون معامله با شرط اقساط نموده و فروشنده تا تحصیل سند پرداخت دین در مدت زمان معین ( مثالا ۶ ماه یا ۸ ماه ) از تحویل خودرو خودداری مینموده لذا برای از بین بردن این عسر و حرج معامله با تقاضای دوستتان ، تعدادی چک بصورت امانت به دوست خود داده اید با این وصف که قبل از وصول اولین چک توسط فروشنده ، دوست شما اسناد پرداختی خود را جایگزین اسناد شما نماید .و از مراتب مهم امر اینکه شما هیچگونه از این معامله منافعی تحصیل ننموده اید ( مهم)
۲) برای اینکه نتیجه بهتری بگیرید مواردفوق را طی اظهار نامه رسمی ، برای دوستتان ارسال نمایید .. تجه نمایید که هر پاسخی از جانب ایشان برای شما نقطه مثبتی برای شما بهمراه دارد حتی اگر پاسیخی نیز ندهد همچنان بنفع شما خواهد بود
۳) دستور توقیف خودرو امری بیهوده و باطل اسیت تا زمانیکه ابتدا طلب شما محرز گردد و سند خودرو نیز حکما بنام دوستتان باشد .. . لذا برای این نکته هم اگر یقین دارید که سندبنام دوستتان میباشد تنها راه حل تقاضای دستور موقت فوری توقیف خودرو با سپردن ضمانت کفیل یا وجه نقد که معمولا تا سه برابر وجه خواسته میباشد (که البته از یک تا سه برابر متعیر و قاضی مختار در این امر است)*و اگر سند بنام دوستتان نباشد هیچگونه اقدامی نیز بجهت توقیف خودرو نمیتوانید نمایید مگر آنهم با راهکارها و ترفندهای قانونی که خارج از حوصله شما و دیگر عزیزان است ..

با سلام
ابتداعا بایستی عرض شود چون صادر کننده چک شما هستید باید اولا اثبات نمایید که شما چک های مزبور را که به دوست خود داده اید صرفا برای کمک برای خرید خودرو به ایشان داده اید و به ایشان مقروض نبوده اید و برای اثبات این امر اگر دست نوشته ای شاهدی یا پیامکی بر این عنوان دارید در دادگاه ارایه نمایید
دوم اینکه بعد از اثبات این امر ، باید مبلغ چک ها را پاس نمایید تا بعد آن اقدام به اقامه دعوی علیه ایشام مبنی بر مطالبه وجه از بابت پرداخت چک از طریق قانون اقدام نمایید .
در صورت داششتن اموال یا حساب بانکی آنها را مسدود و توقیف و نهایتا در صورت عدم تمکن مالی حکم جلب ایشان را اخذ نمایید .