قرار موقوفی تعقیب، چه مفهومی دارد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۳۶۶ #41377474

نسبت به شکایت ____ علیه ______ مبنی بر تصرف عدوانی طی شماره ______ مورخ ۱۶/۰۶/۱۳۹۸ قرار موقوفی تعقیب صادر شد.
یعنی چه؟

مشاوره حقوقی تصرف عدوانی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

یعنی پرونده بسته شده

یعنی عدم امکان تعقیب و پیگیری اتهام و متهم است و پرونده مختومه شده است .

سلام
یعنی رسیدگی متوقف و پرونده مختومه است

قرار موقوفی تعقیب به معنای عدم امکان ادامه تعقیب و پیگیری اتهام می باشد و با صدور آن پرونده از جریان رسیدگی خارج می شود. اما دلیل عدم تعقیب متهم این نیست که مرجع تحقیق با انجام تحقیقات به این نتیجه رسیده است که دلایل اتهام متوجه متهم نیست و متهم جرمی مرتکب نشده است، بلکه مرجع تحقیق به دلیل وجود موارد قانونی که در زیر بیان می شود این قرار را صادر کرده است.
موارد صدور قرار موقوفی تعقیب :
– فوت متهم یا محکوم‌علیه
– گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت
– اتهام و جرم شامل عفو شود.
– رفتاری در زمان انجام دادن آن جرم بوده ولی در زمان تعقیب جرم نباشد (نسخ مجازات قانونی).
– شامل مرور زمان در موارد پیش بینی شده در قانون شود (گذشتن مدت مشخصی از زمان وقوع جرم که طبق قانون پس از آن امکان طرح شکایت یا تعقیب متهم و یا اجرای حکم وجود ندارد.)
– توبه متهم در موارد پیش بینی شده در قانون
– هرگاه نسبت به اتهامی رسیدگی و درباره آن رای قطعی صادر شده، دوباره نمی‌توان به آن اتهام رسیدگی کرد (اعتبار امر مختوم).
– مصونیت سیاسی ماموران دیپلماتیک خارجی و …
– جنون متهم در زمان ارتکاب رفتار

باتوجه ب وضعی ک بوجود اومد تعقیب و پیگیری متوقف میشه