اجاره نامه سه دانگ سه دانگ به چه صورتی باید تنظیم شود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳,۵۵۹ #41323859

با عرض سلام و احترام؛ بنده در مرداد سال 1396 ملکی را که موجر دو نفر که یک زوج بودند و آن ملک را به صورت وکالتی خریداری نموده بودند اجاره نمودم.در زمان عقد اجاره نامه اولیه و نه قبل از آن بنده از اینکه ملک به صورت سه دانگ سه دانگ می باشد مطلع نبودم و پدر یکی از موجرین (زوج) که به عنوان شاهد قرارداد اجاره نامه اولیه را امضاء نمودند و همچنین زوجه(آن یکی دیگر از موجرین) گفتند که آن موجر دیگر و صاحب سه دانگ در مسافرت می باشد و مدافع حرم است و اگر شهید نشود برای امضاء مراجعه می کند و بنگاه با رویت مدارک موجر به بنده گفتند که با توجه به مدارک موجود شما هیچگونه مسئولیتی بابت امضاء ننمودن اجاره نامه توسط آن مالکی که به گفته دیگر کوجر مدافع حرم است ندارید و این مطلب در اجاره نامه ذکر گردید.پس از گذشت یک سال بدون هیچگونه مشکلی بنده اجاره را به حساب فرزند مشترک این زوج واریز نمودم و این هم خواسته زوجه و پدر زوج در هنگام امضاء اجاره نامه بود که به این حساب اجاره را واریز کنم ولی در اجاره نامه چیزی درج نشد.پ از گذشت یک سال از اجاره ملک مورد نظر بنده سر موعد نسبت به پرداخت اجاره بها و شارژ و قبوض اقدام نمودم.حدود 2 ماه مانده به پایان اجاره بنده از زوجه به صورت پیامکی و تلفنی سوال نمودم با توجه به ثبت نام مدرسه پسرم برنامه شما برای تمدید یا عدم تمدید چیست که در نهایت با ایشان سر مبلغ جدیدی به توافق رسیدیم.و کماکان از زوج(مالک آن سه دانگ دیگر) خبری نبود.در زمان حضور زوجه برای تمدید قرارداد متوجه شدم که زوج نه تنها مدافع حرم نبوده بلکه در این مدت در زندان به سر میبرده است و با زوجه به مشکل رسیدند و بحث طلاق و ... مطرح است.و به این دلیل ایشان در لحظه عقد اجاره نامه نامه اولیه حضور نداشتند و اگر راستش را می گفتند بنده به هیچ وجه اقدام به اجاره ملک مورد نظر نمیکردم.من حیث المجموع تمدید اجاره نامه تا مرداد 98 با زوجه انجام شد(چون بنده از آنجایی که شفاهی موافقت ایشان را برای تمدید با مبلغ جدید گرفته بودم اقدام به ثبت نام پسرم نموده بودم و در آن مقطع جایی برای ثبت نام پیدا نمیکردم و حتی به زوجه گفتم شما پول پیش بنده را اگر بدید من بلند میشم که ایشان گفتند باید منتظر بمونم تا جور کنند).در چند روز مانده به فروردین 98 و با گذشت حدود 7 ماه از تمدید قرارداد دوم بالاخره ما زوج را بعد حدود یک سال و نیم رویت نمودیم و ایشان با مراجعه به درب منزل مشکلی که با همسرشان داشتند را مطرح کردند و از بنده خواستند که من بعد از این اجاره را به صورت نصف نصف باید واریز کنم و با زوجه که صحبت کردم ایشان گفتند خیر اجاره را باید کامل به بنده بدهید.(لازم به عرض است هر دو به علت محکومیتی که در پرونده ای هرمی به گفته خودشان کلیه حسابهایشان مسدود است و برای این از بنده خواسته بودند که اجاره را به حساب پسرشان واریز کنم).از اینجا بود که بنده تصمیم به این گرفتم با توجه به مشکلات این دو با هم بنده اصلا اجاره ای پرداخت نکنم تا بدین سبب مجبور به گرفتن دستور تخلیه شودند تا از آنجایی که برای گرفتن دستور تخلیه مجبور هستند که مبلغ ودیعه را به حساب دادگاه واریز کنند لااقل در این آشفته بازار به پول پیشم برسم.زوج(که در این مدت نبود) بنده را تهدید به گرفتن دستور تخلیه کردند.ولی الان با گذشت حدود 3 هفته هیچ اقدامی از سوی هیچکدام انجام نشده است.جسارتا میخواستم بپرسم به نظر شما بنده با توجه به اینکه تنها داراییم برای اجاره جایی دیگر همین پول است چه کنم با این شرایط؟و عرض آخر اینکه علت اقدام نکردنشان برای تخلیه سه دانگ سه دانگ بودن ملک است و چون این دو به علت مشکلی که دارند نمیتوانند با یکدیگر هماهنگ شوند و این موضوع وجود دارد که برای گرفتن دستور تخلیه یا موجر باید صاحب 6 دانگ باشد یا مشابه مشکل بنده صاحب هر سه دانگ یعنی دو نفر با هم اقدام کنند و هر کدام به صورت تکی قادر به گرفتن دستور تخلیه نیست؟و اینکه هزینه گرفتن وکیل برای این مورد بنده در موسسه حقوقی شما چقدر می باشد؟لازم به عرض است مبلغ ودیعه بنده ده میلیون تومان و اجاره بها ماهی یک میلیون و سیصد هزار تومان می باشد. با تشکر و سپاس فراوان از وقتی که گذاشتید و معذرت بابت طولانی شدن مطلب.

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام اولا مطابق قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۷۶ شما می توانید تا زمانی که موجر و یا موجرین از پرداخت مبلغی وجه الرهانه و یا ودیعه اولیه امتناع نمایند در محل فوق بمانید ثانیاً به لحاظ حقوقی شما فقط نسبت به سه دانگ قرارداد اجاره دارید و نسبت به سه دانگ دیگر هیچ گونه قرارداد اجاره ای ندارید و اگر پدر شخص دوم نیز امضا و یا تایید نموده اندبه صورت فضولی بوده است و می‌بایست خود مالک سه دانگ به شما این اجازه را بدهند و رضایت بعدی ایشان دلیل بر تنفیذ معامله و قرارداد اجاره می باشد