آیا می توانم درخواست تطبیق کارشناسی امضای چک نسبت به امضای صاحب اصلی چک که در بانک موجود است داشته باشم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۰۶۸ #41231405

من یه چک دارم که از صادر کننده آن آدرس صحیحی ندارم. این چک را از شخص ثالثی گرفتم که اون شخص در پرونده دیگری نیز کلاهبرداری کرده است. با توجه به تطبیق متن چک با خط فردی که چک را ازش گرفتم، احتمال بسیار بالا میدهم که چک سفید امضا یا حتی سفید بوده است. آیا من میتوانم درخواست استکتاب در مورد خط تحریر چک و خط متهم داشته باشم و نیز اینکه آیا می توانم درخواست تطبیق کارشناسی امضای چک نسبت به امضای صاحب اصلی چک که در بانک موجود است داشته باشم؟ در صورت پاسخ مثبت، تحت چه عنوانی باید شکایت کنم؟

مشاوره حقوقی جعل
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با اینکه ابعاد قضیه مبهم هست کامل توضیح ندادین ولی
الف - اگر بحث "صدور چک پرداخت نشدنی" بوده باشد خب عنوان شکایت شماهم مشخصه یعنی طرف عمدا امضاء اشتباهی میزند پای چک تا چک پاس نشود و به مشکل بخورد
ب - اگر عنوان جعل یا کلاهبرداری یا خیانت در امانت یا ... از جانب ثالث باشد پس شما از ثالث شکایت میکنین تحت عناوین جعل و کلاهبرداری یا خیانت در امانت.
بنابراین :
برای اینکه بدانید با کدام عنوان و از چه کسی باید شکایت کنید ابتدا به بانک مربوطه مراجعه کنید تا صحت امضای چک را بررسی کنند و اگر امضا رد شد پس با عنوان الف یعنی صدور چک پرداخت نشدنی شکایت کنید و اگر صادر کننده چک از مفقودی دسته چک یا خیانت در امانت یا هرعنوان دیگری نسبت به چک اظهار و اقدام کرد پس شما نیز با بند ب یعنی عنوان جعل و کلاهبرداری از جانب ثالث اقدام کیفری کنید که البته در این حالت جنبه ی کلاهبرداری بیشتر مطرحه تا جعل چون جعل در کلاهبرداری مستتر هست.

**در هر دو حالت الف و ب اگر شکایتی صورت بگیره چک مذکور جهت بررسی به کارشناس فرستاده می شود.

سلام
برای انجام این کارباید نسبت به چک ادعای جعل نمایید