میخواهم بدانم مادرم توانایی واگذاری سهم الارث و مهریه و سایر حقوق خویش از همسرش را به بنده دارد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۵۲۰ #41075506

با عرض سلام
بنده توسط یک زوج در کودکی به فرزند خواندگی پذیرفته شده ام . پدر خوانده بنده همسر و فرزندان دیگری دارد و البته پدر خوانده بنده به علت کهولت سن فوت نموده است . مادر خوانده بنده نیز فرد مسنی است . ایشان تقاضای انتقال دارایی منقول و غیر منقول خویش را به بنده دارد تا اگر خدای ناخواسته فوت نمود بنده بی پشتوانه نباشم . دارایی های پدر خوانده بنده هنوز انحصار وراثت نشده ولی فرزندانش از اکنون می گویند تو فرزند خونی نیستی و به تو ارث نمی رسد در حالی که اسم بنده در شناسنامه پدرشان هست . لذا مادر خوانده بنده می گوید بیا به تو یک سند محضری بدهم که اگر قانون به تو ارثی نرسید ، سهم من را از ارث شوهرم به تو بدهند . و همچنین میخواهم مهریه و اجرت المثل بنده تا زمان حیات شوهرم را نیز قانونی به تو منتقل کنم همچین اموال پدری مادر خوانده بنده نیز هنوز انحصار وراثت نشده است . توانایی واگذاری این اموال را نیز دارد ؟ نحوه واگذاری چگونه است؟ از طریق دادگاه یا دفتر اسناد رسمی کافیست؟ نوع انتقال و متن چگونه هست؟ مادرم میخواهد این مفاد در قالب وصیت نباشد تا قانونن بتوانم بدون دردسر و دخالت خانواده پدریش حقوق خویش را به من واگذار کند . نحوه اش چگونه است . همچنین میخواد تمام دارایی ها از جمله زمین و طلا و اشیاء خانه را به من منتقل کند که بعدا کسی ادعایی نداشته باشد . در کل همه این موارد در یک سند قانونی ممکن است ؟ با تشکر

مشاوره حقوقی قراردادهای واگذاری
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
مادر شما می تواند در قالب صلح اموال خود را به شما منتقل کند.

درود بر شما، از ارث به شما چیزی نخواهد رسید، مگر با وصیت به میزان ثلث ترکه، لکن در زمان حیات ایشان میتوانند اموال خود را از طرق مختلفی چون صلح، هبه، بیع و... به شما منتقل نمایند.

در زمان حیات هر شخصی میتواند کل یا به هر میزان از اموال منقول یا غیر منقول یا حقوقی که قانونا قابل انتقال است را به هرکسی اعم از فرزند یا غیر فرزند و.... واگذار کند از طریق هریک از عقود معینه ماننده بیع و صلح و هبه و....

سلام.می توانید با مادرخوانده عقد صلح عمری در دفترخانه تنظیم نمایید برای دارایی ایشان.

بهتر است مادر مهریه و اجرت المثل را از طریق محکمه ابتدا مطالبه نمایند و در خصوص سایر انوال در دفتر اسناد رسمی به شما صلح نمایند

از طریق وصیت نامه فقط تا یک سوم اموالشان را می توانند منتقل کنند . بهتر است از طریق عقود معینه منتقل نمایند . ضمن اینکه باوجود نام شما در شناسنامه پدرخوانده باز هم شما وارث قانونی محسوب نمی شوید

انتقال سهم الارث و مهریه امکان پذیر است . درخصوص اجرت المثل ابتدا باید ایشان مطالبه نمایند سپس در دادگاه ثابت شود و حقوق معینه به شما منتقل شود .