آیا چون زمین مشاع میباشد شکایت تصرف عدوانی و تخریب من رد میشود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۵,۹۵۱ #40760844

باسلام بنده زمین کشاورزی مشاع را طبق نسق ثبتی مشاع به اندازه سهم خود کشت کردم اما شخصی چند روز بعد اقدام به شخم مجدد و بذر پاشی مجدد کرده و ادعا کرد از شریک دیگر اجاره کرده که همان شریک در دادگاهی که سال گذشته خودم شاکیش بودم نسق زراعتیش از ثبت اسناد و املاک و جهاد کشاورزی و دفتر خانه ای که نسق به نام آن دفترخانه صادر شده بود استعلام شد و فاقد استعلام بود. اما امسال هم زمین را طبق روال چند سال گذشته به صورتی تلفنی اجاره داده.بنده شکایت کرده ام و از زمان کشت خود فیلم و عکس داشتم که ارائه دادم و راننده تراکتوری که برایم شخم زده شهادت داده و شخصی هم در زمان تخریب حضور داشته که او هم برایم شهادت داده. آیا چون زمین مشاع میباشد شکایت تصرف عدوانی و تخریب من رد میشود یا نه. اگر امکان دارد راهنمایی فرمایید. با تشکر از شما بزرگواران.

مشاوره حقوقی تخلیه املاک مشاعی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام؛ مطابق قانون ایین دادرسی مدنی در ماده۱۶۷ امکان طرح دعاوی تصرف عدوانی ومزاحمت و ممانعت از حق در املاک مشاعی نیز بصراحت آمده (با این نکته این ماده شامل تصرفات عدوانی شریک و غیرشریک هم می شود) و همچنین طبق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی از جنبه کیفری شما قادر به طرح دادخواست حقوقی یا شکایت کیفری خواهید بود و چنانچه دلایلی دایر بر اثبات ادعای خود داشته باشید به شکایت یادادخواست شما رسیدگی خواهد شد.

‌ماده ۱۶۷ - درصورتی که دو یا چند نفر مال غیرمنقولی را به‌طور مشترک در تصرف
داشته یا استفاده می‌کرده‌اند و بعضی از آنان مانع تصرف یا‌استفاده و یا مزاحم
استفاده بعضی دیگر شود حسب مورد درحکم تصرف عدوانی یا مزاحمت یا ممانعت از حق
محسوب و مشمول مقررات این فصل‌خواهد بود.

ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی آمده که «هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی‌، دیوارکشی‌، تغییر حد فاصل‌، امحای مرز، کرت‌بندی‌، نهرکشی‌، حفر چاه‌، غرس اشجار و زراعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت‌شده یا در آیش زراعی‌، جنگل‌ها و مراتع ملی‌شده‌، کوهستان‌ها، باغ‌ها، قلمستان‌ها، منابع آب‌، چشمه‌سارها، انهار طبیعی و پارک‌‌های ملی‌، تاسیسات کشاورزی، دامداری و دامپروری، کشت و صنعت، اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌های وابسته به دولت ‌یا شهرداری‌ها یا اوقاف و همچنین اراضی، املاک، موقوفات و محبوسات و اثلاث باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص ‌یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذی‌حق‌ معرفی کردن خود یا دیگری‌، مبادرت کند یا بدون اجازه سازمان ‌حفاظت محیط زیست یا مراجع ذی‌صلاح دیگر مبادرت به عملیاتی کند که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی شود یا اقدام‌ به هرگونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور کند، به مجازات یک ماه تا یک سال حبس ‌محکوم می‌شود.