اثبات توبه به قاضی چه شرایطی دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۶۳ #40163871

سلام اگر کسی سال ها پیش جرم زنا را مرتکب شده باشد و حالا بترسد که به گونه ای دستگیر شود ، با چه کاری می‌تواند قبل از دستگیری توبه خود را به قاضی ثابت کند ؟

مشاوره حقوقی روابط نا مشروع
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و احترام.

از نظر فقهی در تحریر الوسیله حضرت امام خمینی ، ج‏۲، ص: ۴۶۲، مساله ۱۶ بیان شده است که:

افراد گناهکار وظیفه دارند اسرار خود را حفظ کرده و تنها در پیشگاه خدای توبه پذیر مهربان به گناه خود اعتراف کرده و توبه نمایند. لذا برای توبه حقیقی نیاز به اقرار و اعتراف نزد قاضی یا افراد دیگر نیست.

از نظر قانونی طرق اثبات زنا به روش های زیر است:

۱- اقرار (چهار بار اقرار در نزد قاضی)
۲- شهادت شهود (شهادت چهار نفر مرد عادل به دیدن عمل)
۳- علم قاضی (که از طریق متعارف حاصل شده باشد)

پس خارج از این راه ها هیچ کس نمی تواند به دیگری نسبت زنا دهد و اگر اثبات نشود مجرم است.

لذا پیشنهاد میکنم نزد هیچ کس اقرار نفرمایید و توبه حقیقی کرده و نگران نباشید.
امیدوارم توضیحات مفید واقع شده باشد.

با آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما