آیا قاضی میتواند بگوید از این رای استنباط نمیشود که اصالت صلح نامه تایید شده است؟

پرسیده شده
۲۱ پاسخ ۴۷۷ #40014273

با سلام ودرود فراوان خدمت تمامی سروران ووکلا واساتید گرام وزحمت کش وباتشکر وسپاس فراوان به جهت پاسخ دادن به سوالات حقوقی مردم دراین برهه از زمان تنگدستی وگرفتاریهای مردم ،بنده هم سوالی داشتم ممنون میشوم که جوابم را بفرمایید آیا یک قاضی میتواند یک رایی که چند سال پیش توسط خودش یا یک قاضی دیگر صادر و قطعی شده را نادیده و یا تفسیر آنرا برعکس واقعیت رای صادر کند من نمونه رایی که سال ۹۷ صادر شده را برایتان مینویسم که متن رای این است:
دادگاه باتوجه به محتویات پرونده،واینکه خوانده ردیف اول با ارائه یک برگ صلح نامه عادی،ادعا نموده که مورث آنها ۳دانگ مشاع مالکیت خوددر اعیان پلاک ثبتی سبق الذکر را به ایشان واگذار نموده،و خواهانها هم ادعای قاطعی در خصوص عدم صحت و اصالت آن ننموده اند وصرفا مدعی شده اند که مورث آنها بیمار و در بستر بیماری بوده و هوش و درک درستی از اتفاقات پیرامون خود نداشته،در حالی که این ادعای آنها مدلل نبوده،در حقیقت آنها اصل تعلق اثر انگشت ذیل سند عادی ادعایی رابه مورث خود قبول داشته وادعا نموده اندمورث آنهادرشرایطی نبوده که آگاه از اعمال ورفتار خودونتایج حاصله از آن باشد،وهمانطوری که اشاره شداین ادعا مدلل نبوده،و باتوجه به احراز سلامت جسمانی و روانی مرحوم مورث آنها قبل از این حالات ادعایی،و چون ادعای خواهانها مبنی براینکه مورث آنها از زمانی که اثر انگشت وی اخذشده درشرایط عادی نبوده مورد تردید هست همان حالت سابقه ایشان( که حالت سلامت جسمانی و روحی وروانی ایشان بوده) استصحاب میگردددرنتیجه حکم بر سلامت ایشان درزمان اخذاثر انگشت وی برروی صلح نامه وبه تبع آن براصالت صلح نامه موصوف می باشد وبا این اوصاف دیگر ماترکی برای آن مرحوم باقی نمانده تا بحث تقسیم آن مطرح گردد.
سروران گرامی این رای صادره است و۴ سال است که قطعی شده آیا قاضی میتواند بگویید از این رای استنباط نمیشود که اصالت صلح نامه تایید شده است و آنرا رد کند وحتی درمتن رای مشخص شده که وراث تعلق اثر انگشت ذیل صلح نامه به مصالح را قبول دارند پس این صلح نامه جزو اسنادرسمی قرار میگیرد طبق ماده ۱۲۹۱ حالا اگر یک قاضی آنرا رد کند مگرنباید صلح نامه فوق راتنفیذ کرد طبق این رای چگونه باید به آن طبق کدام ماده قانونی اعتراض زد بخاطر این ناحقی ودادن رای خلاف قانون وشرع وعرف، ممنون میشوم مرا راهنمایی کنید چگونه از حقم دفاع کنم آیا باتوجه به صدور این رای آیا میشود یک رای دیگر در همین مورد صادر بشود وخلاف آن چون رای صادر ۴سال پیش مربوط به تایید اصالت صلح نامه بوده و رای جدید مربوط به همان تنفیذ صلح نامه میباشد ،با تشکر وسپاس فراوان.

مشاوره حقوقی صلح
۲۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دادگاه می‌تواند صلح نامه را تنفیذ و یا اصالت آنرا تایید نکند
مدارک را ب رویت یک متخصص برسانید

اظهارنظر مستلزم بررسی بیشتر موضوع است.

با سلام خدمت شما مخاطب گرامی اظهارنظر دقیق مستلزم این است که جمیع مستندات بررسی شود و امکان ارائه پاسخ به این شکل کلی وجود ندارد.

بله- سندعادی صلح،همواره مندرجات ان توسط ذینفع قابل خدشه است

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است؛ و امکان ارائه پاسخ به این شکل کلی وجود ندارد.

با درود مدارم بایستی بررسی شود اظهار نظر ممکن نیست

با سلام بهتر است جهت اظهار نظر دقیق مدارک و اسناد خود را به رویت یکی از همکاران سایت برسانید.