آیا پیش پرداخت مهریه الزامی و اجباری است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۹۸۲ #39913782

با سلام.
و آیا قانون خاصی این پیش پرداخت را تعریف کرده؟
اگر کسی درآمد پایین حقوقی داشته باشد و تمایل به زندگی داشته باشد آیا دادگاه به اجبار مهریه را از زوج دریافت می‌کند؟
در صورتی که مهریه فقط یک پشتوانه برای زوجه محسوب میشود اما چرا در کشور ما با اینکه مهریه دین محسوب میشود اما به مهریه به دید بد نگاه میکنند نه زوج جنایتی مرتکب شده و نه زوجه ای که درخواست مطالبه میکند آیا قانون در این مورد طرحی در نظر گرفته که به دید خوشبینی به آن و حل اختلاف دو طرف نگاه کنند.؟

مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام مهریه در هر زمانی که زوجه مطالبه کند باید پرداخت شود و زوج میتواند ادعای اعسار کند تا در صورت ثابت شدن ادعا دادگاه با توجه به عایدی زوج نحوه پرداخت مهریه را قسطی کند

به شرط صحت عقد نکاح ، زوجه هر زمانی که مخریه را مطالبه نماید زوج مکلف به پرداخت است .

با سلام. مهریه حقی مالی است که متعلق به زن می باشد و اگر مطالبه نماید مرد می بایست پرداخت کند. در حال حاضر قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی در خصوص دیون افراد تعیین تکلیف کرده است. در رویه اکنون با توجه به اینکه اکثر آقایان نمی توانند مبلغ مهریه را یکجا پرداخت کنند قضات اعسار را به صورت مبلغی به عنوان پیش پرداخت و الباقی اقساط می پذیرند. تمایل آقا برای ادامه زندگی با پرداخت مهریه هیچگونه منافاتی ندارد زیرا مهریه دین است و مدیون باید دین خود را بپردازد.