آیا میتوان برای زوجه ای که در حالت عدم تمکین بطور مجزا و بدون شوهرش در خارج از کشور زندگی میکند منزلی را برای تمکین فراهم کرد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۰۲ #39553024

من و همسرم مدتی است همچنان با تابعیت ایرانی در خارج از کشور مشغول به کار هستیم. همسرمن مدتی است که منزل مشترک را در خارج از کشور ترک کرده و علیرغم دعوت بنده از ایشان حاضر به تمکین نیست و مهریه خود را هم به اجرا گذاشته است. بنده نیز مدتی است به ناچار دادخواست عدم تمکین ایشان را از طرق وکیلی در داخل ایران راه اندازی کرده ام که البته هنوز به مراحل دادگاهی نرسیده است. حال در صورتیکه ناشزگی ایشان با مستندات ثابت گردد و پس از مدتی بنده در خواست ازدواج مجدد از دادگاه کنم:
۱- در حالتیکه همسرم جهت آزار و اذیت من و اینکه من نتوانم براحتی ازدواج مجدد بکنم بعد از مدتی اعلام کند که میخواهد تمکین کند. در چنین حالتی آیا میتوان برای زوجه ای که در حال عدم تمکین بطور مجزا و بدون شوهرش در خارج از کشور زندگی و کار می کند منزلی را برای دعوت به تمکین در ایران بجای خارج از کشور فراهم کرد (حتی اگر محل کار شوهر خارج از کشور باشد)؟
۲- بعلت نامشخص بودن مکان ایشان بنده از تمدید گذرنامه ایشان در ایران جلوگیری کرده ام و اگرچه درحال حاضر خارج از کشور و در جایی نامشخص هستند تا در صورت برگشتن ایشان به ایران ممنوع الخروج بشوند. آیا ایشان میتواند مجددا بدون اجازه من گذرنامه را تمدید کند؟
۳- در صورت ازدواج مجدد بنده آیا ایشان میتوانند بدون گذرنامه و اجازه بنده در خارج از کشور زندگی و اقامت بگیرند و بدون رضایت من طلاق بگیرند؟
از راهنمایی شما متشکرم.

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

۱- در عمل بله ممکن است و از آنجا که تعیین محل اقامت اصولا با زوج است میتوانید محل زندگی در ایران را معرفی کنید
۲- خیر امکان تمدید گذرنامه بدون رضایت شما برای ایشان فراهم نیست
۳- قدر متیقن آن است که حکم طلاق از دادگاه های ایران نمیتواند دریافت کند، اما امکان طلاق و اقامت و اشتغال در خارج از کشور بستگی به قوانین و مقررات همان کشور خارجی دارد

همسر شما بدون رضایت شما نمی تواند نسبت به تمدید پاسپورت اقدام نماید مگر اینکه طلاق گرفته باشد

درود
اگر خودتان خارج از کشور هستید نمی توانید برای تمکین در ایران مسکن تهیه کنید، تا در زوجیت شما هستندبرای خروج به اذن شما نیاز دارند.

نمی تواند بدون رضایت شما پاسپورت راتمدید نماید

شما میتوانید منزلی را برای ایشان تهیه نمایید اما توجه داشته باشید منزل معرفی شده جهت تمکین است و وقتی زوج در منزل نباشد و خود در محل دیگری تمکین صادق نیست.

سلام
منزلی که برای دعوت به تمکین به زوجه معرفی می شود باید محل سکنای زوج نیز باشد.
امین احمدی وکیل پایه یک دادگستری اهواز

تاطلاق نگرفته نمی توانداقدام به اخذپاسپورت نماید