آیا با این وکالت فروش معاملات قبلی ای که ایشان انجام داده است تنفیذ شده است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۵۹ #39513578

سلام. شخصی بدون داشتن سمت از طرف مالک زمین اقدام به فروش املاک ایشان می نماید. سپس چندین سال بعد از فوت مالک زمین به ورثه ایشان مراجعه می کند و از ورثه ایشان وکالت فروش بابت همان املاک را می گیرد آیا با این وکالت فروش معاملات قبلی ای که ایشان انجام داده است تنفیذ شده است؟ ( اصلا وراث از وجود چنین معاملاتی اطلاع نداشته اند .) ممنون

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به نام خدا
عقدی که میان طرفین منعقد میشود و عنوان وکالت برای آن انتخاب شده است، صرفایک عقد وکالت محض است و احکام آن هم تابع وکالت است، بنابراین چنین عقدی نه بیع است و نه تعهد به بیع و نه ایجاد حق تملک برای منتقل الیه، بلکه صرفا یک عقد وکالت میباشد.
و بیع نیست، وعده بیع است. پیش قراردادی است که به موجب آن، از سوی فروشنده گان ( وراث )ایجاب تمام است و تنها عاملی که برای تحقق تملیک بدان نیاز است، انتخاب خریدار و تصمیم او بر قبول این حق میباشد. به همین جهت، پیش از اجرای نیابت صوری، وکیل را نباید مالک مال یاصاحب حق عینی بر آن پنداشت .
بنابر این صرف صدور کالت برای آن اموال ناظر به اقدامات ایشان به تاریخ بعد از وکالت است و هر گونه اقدام ایشان در گذشته را تنفیذ یا پوشش نمیدهد و این مهم که در گذشته بدون داشتن اختیارات ایشان فروش مال غیر انجام داده اند جرم بوده و میتواند مورد پیگرد قانونی قرار گیرد .