آیا من فروشنده با وکالت فروش و انتقال به خریدار با شرط ضمن عقد خارج حق دارم نسبت به درخواست سند اقدام کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۷۷ #39489749

سلام
آیا من فروشنده با وکالت فروش و انتقال به خریدار با شرط ضمن عقد خارج حق دارم نسبت به درخواست سند و انجام امور مربوط به فروش خانه اقدام کنم یا خیر؟ یا فروشنده که از من مکالت تام گرفته باید خود انجام دهد؟
در جای دیدم چنانچه در وکالت فروش با شرط ضمن عقد موکل اقدامی کند وکیل می تواند به جرم خیانت ادعای خسارت کند! آیا درست است؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سوالتان واضح نیست ..من به طور کلی شرح میدهم
به اصطلاحات کاری نداشته باشید باید ببینید هدف از به کار بردن انها چیست
موکل وقتی برای کاری به وکیل وکالت میدهد خود او نیز میتواند ان کار را انجام دهد یعنی اگر شما وکیل من برای فروش خانه باشید من خودم نیز میتوانم ان خانه را بفروشم مگر اینکه در وکالتنامه قید شده باشد حق اینکار را ندارم
اگر حق فروش نداشته ولیکن بفروشم شما میتوانید ادعای خسارت کنید

از فحوی کلام شما این گونه به نظر می رسد که شما وکالت در فروش و انتقال را دارید پس می توانید تشریفات ثبت را هم به نیابت از موکل خویش در دفاتر اسناد رسمی به انجام برسانید
البته تا زمان عدم اقدام شخصی موکل نسبت به مورد وکالت و با رعایت شرایط منافع موکل

در مورد پرسش دوم باید گفت خیر موکل اختیار به وکالت دادن امری را به غیر ( وکیل ) دارد که خود می تواند آنرا انجام دهد و این اختیار هر زمان برای موکل باقی و مادام که موکل اقدامی در جهت یا در خلاف مورد وکالت بنماید به منزله انجام مورد وکالت یا انقضای عقد وکالت فی مابین شماست

سلام.. با اوردن ضمن عقد خارج لازم ، تا وقتی که شما در قید حیات باشید نمیتوانید اقدامی مخالف با مفاد وکالت انجام شده انجام دهید..مگر اینکه توافق وکیل وکالت نامه را فسخ کنید..