آیا ملکی که متوفی با مبایعه نامه فروخته ولی هنوز سند محضری تنظیم نشده مشمول مالیات بر ارث می شود؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۳۰ #39269217

مراحل در خواست برای خروج از شمول ارث چگونه است؟مادر من در آذر ماه امسال فوت کرده اند و قبل از فوت خود ملکی را که با شراکت خواهر و برادر خود خریده بودند به فروش رفته بود و مبایعه نامه و کد رهگیری نیز موجود است. ولی بر اثر فوت ناگهانی فرصت حضور در محضر را پیدا نکردند. می خواستم ببینم آیا با استناد به این مبایعه نامه می توان این مال را از شمول مالیات خارج کرد؟ مراحل آن چگونه است؟ با توجه به اینکه سهم مادر من از ملک فقط حدود ۱۶۰ میلیون بوده، آیا ارزش دارد که این مراحل طی شود یا مبلغ مالیات ناچیز خواهد بود؟(ایشان به جز این ملک اموال دیگری نیز دارند)

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نقل و انتقالات رسمی نیاز به پرداخت مالیات بر ارث دارد.

سلام اگر بتونین دوباره یه مبایعه نامه جدیدی تنظیم کنین نه مشمول نمیشه

درود بر شما
وجود مبایعه نامه با تاریخ مقدم بر فوت فروشنده دلالت بر انتقال مالکیت مال به خریدار و خروج آن از دارایی متوفا دارد بنابراین جز ترکه محسوب نمی شود که مالیات بر ارث موضوعیت پیدا کند و شما و دیگر وراث باید بعد از انحصار وراثت نسبت به انتقال سند رسمی به خریدار اقدام کنید .
خریدار نیز با انحصار وراثت می تواند دعوای الزام به تنظیم سند رسمی به طرفیت شما مطرح کند.

درود .
زمان انتقالرسمی سند مالیات بر ارث باید پرداخت گردد .

سلام.
به جهت لزوم انتقال از طریق ورثه، موضوع ملک شامل مالیات بر ارث خواهد بود.

با سلام
حسب قانون نقل و انتقالات رسمی مشمول مالیات بر ارث می باشند. به زبان ساده تر مادامی که معامله در دفتر اسناد رسمی دولت ثبت نشود، اداره مالیات از انجام آن معامله مطلع نمی شود.

خریداران باید علیه ورثه و فروشندگان زنده اقامه دعوی الزام به سند رسمی بکنند و بعد این دادخواست را به اداره دارایی تحویل بدهند