انکار وکالت و نحوه حل دعاوی ناشی از آن چگونه است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۷۳ #39191469

سلام
با عرض احترام خدمت جنابعالی
اگه ممکنه منبعی برام معرفی کنین برای انکار وکالت و نحوه حل دعاوی ناشی از آن
ممنون

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام سوالتان را صریحا و موردی بیان نمایید

سلام و درود، انکار اسناد صرفا در چارچوب قانون ممکن می باشد، و در مورد اسناد رسمی می توان ادعای جعل یا خاتمه اعتبار با دلایل قانونی نمود؛ موفق باشید.

سوال شما واضح نیست انکار در وکالت نداریم

وکالت رسمی غیرقابل انکار است مگر اینکه در خصوص موارد دیگری از جمله جعل امضا و اثرانگشت در وکالتنامه یا دستکاری در متن آن بتوان وکالتنامه را مورد تردید قرار داد .

وکالتنامه رسمی قابل انکار نیست و صرفا ادعای جعل نسبت بدان مسموع و قابل برسی است و در صورت مفقودی وکالت نامه، از دفتر اسناد قابلیت استعلام و اخذ رونوشت را دارد.
در خصوص عقد وکالت بصورت رسمی چنانچه بلاعزل باشد ادعای موکل نسبت به عزل در زمان حاکمیت وکالت نامه مسموع نخواهد بود.
در صورتی که وکالت نامه بصورت بالاعزل نباشد ادعای طرفین مبنی بر عزل یا استعفا از جانب موکیل یا وکیل بدون ارسال اظهارنامه مبنی بر عزل یا استیفا در مسموع نخواهد بود.
موضوع مورد بحث در عقود وکالت شفاهی و عادی که در دفاتر رسمی ثبت نشده باشد مصداق دارد و انکار در چند موضوع میتواند رخ دهد. انکار بر وجود وکالت، یا دعوی بر مدت وحدود اختیارات وکیل و یا انکار در احد از طرفین در اعمال حقوقی وکیل در دوران وکالت.
که با توجه به گستردگی موضوع تاکنون منبع جامع موثق در این خصوص که در بر دارنده تمامی موضوعات باشد نگاشته نشده است و در صورت تالیف بنده تاکنون موفق به مطالعه آن نشده ام.
بنظر شما بجهت نگارش مقاله نیاز به منبع دارید ، و کاش سوال را تا حدودی مقید میکردید.
متاسفانه سوال بسیار کلی است و در خصوص هر یک از انواع انکار بایستی از منابع مختلفی بهره بگیرید.

سلام
اگر سوال واضح تر و با توضیحات بیشتر می پرسیدید بهتر بود چیزی به عنوان انکار وکالت نداریم انکار و رد توجه ادعا و اتهام در قالب ادله اثبات دعوا مطرح است که آقای دکتر شمس در خصوص ادله اثبات دعوا کتاب دارند.