آیا میتوانم از قانون کرونا استفاده کنم و تخلیه نکنم؟

پرسیده شده
۲۳ پاسخ ۲۹۷ #39189166

سلام به صورت شفاهی خانه اجاره کرده ام اکنون قرار دادم تمام شده آیا میتوانم از قانون کرونا استفاده کنم و تخلیه نکنم

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۲۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام بعلت نبود قرارداد کمی انجام این کار دشوار است لیکن پیشنهاد میشود اظهارنامه ایی را ارسال کنید ورابطه خود را اثبات کنیدبعد ازآن هم درصورت داشتن شرایط استفاده از تبصره کرونایی می توانید اقدام کنید

سلام
ابتدا روابط موجر و مستاجری خود را اثبات نموده و سپس به مصوبه ستاد کرونا استناد نمایید

کمی دشوار است چرا که باید رابطه استیجاری را اول ثابت کنید.

سلام
شرایطی البته برای این تمدید و یا عدم تمدید مدت اجاره در مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا وجود دارد. یکی از شرایط این است که در کلان‌شهر تهران فقط ۲۵ درصد اجاره بها و ودیعه نسبت به سال قبل بایستی افزایش پیدا کند و این ۲۵ درصد هم باید توسط مستاجر در صندوق دادگستری تودیع شود. اگر این عمل نشد بنابراین موجبات تخلیه فراهم می‌شود.

شرط دیگر این است که اگر صاحبخانه یا همان موجر نیاز شخصی به خانه داشته باشد، یعنی مثلا خودش یا فرزندان ذکورش نیاز به اسکان داشته باشند و این نیاز شخصی هم توسط شورای حل اختلاف احراز شده باشد؛ مستاجر باید خانه را تخلیه کند.

شرط دیگر این است که مستاجر برای تمدید نباید در طول مدت اجاره مرتکب تخلف قراردادی شده باشد. تخلفاتی مثل اینکه مستاجر در سر برج اجاره بهای خودش را پرداخت نکرده باشد یا موجب اذیت و آزار موجر شده باشد یا شارژ ساختمان را پرداخت نکرده باشد یا همسایگان از او شاکی باشند و مثلا مستاجر سگ و گربه در ساختمان خودش نگهداری کند که در این موارد پس از شکایت از مستاجر و احراز این تخلفات توسط شورای حل اختلاف امکان تمدید وجود ندارد و مستاجر باید خانه را تخلیه کند. این شرایط و چند شرط دیگر که در مصوبه آمده است مانع تمدید اجاره و منجر به دستور تخلیه خانه خواهد شد اما اگر این شرایط برای مستاجر مساعد باشد، قرارداد فورا تمدید خواهد.ضمنا مساتجر بودن خود را با شهادت شهود اثبات کنید بعد اگر شرایط مصوبه را داشتید اقدام کنید.

با سلام
با ارسال اظهارنامه موضوع را به موجر اعلام نمایید

با احترام ابتدا مستاجر بودن خود را ثابت نمایید و طبق مصوبه ستاد کرونا اجاره بها را پرداخت نمایید

اگر بتوانید مستاجر بودن خود را اثبات کنید و اجاره بها را نیز مطابق مصوبه ستاد کرونا افزایش دهید بله