آیا من میتوانم علاوه بر درخواست رد مال، درخواست اجرت المثل ایام تصرف رو هم بدهم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۸۹۹ #39115064

سلام
موتور سیکلت هوندا ۱۵۰ سی سی ۶ سال قبل سرقت شد و الآن پیدا و همراه با شخصی که مدعی است آن را از کسی دیگر خریده و از سرقتی بودنش اطلاعی نداشته، طبق تحقیقات فرد دستگیر شده این موتور ۶ بار معامله شده و این نفر ششم است که موتور رو خریده، هنوز نفر اول یا سارق اصلی پیدا نشده درصدد پیدا کردن سارق و نفر اول هستند.
آیا من که صاحب اصلی موتور هستم، می توانم علاوه بر درخواست رد مال، درخواست اجرت المثل ایام تصرف رو هم بدهم؟ یعنی به من اجرت المثل ایام تصرف از سوی سارق و کسانی که موتور رو خرید و فروش کرده، تعلق می گیرد یا خیر؟
میزان و نرخ اجرت المثل چگونه محاسبه می شود؟

مشاوره حقوقی سرقت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

می توانید علاوه بر درخواست رد مال، درخواست اجرت المثل ایام تصرف رو هم بدهید
یعنی به شما اجرت المثل ایام تصرف از سوی سارق و کسانی که موتور رو خرید و فروش کرده، تعلق می گیرد .
میزان و نرخ اجرت المثل به قیمت یوم الادا محاسبه می شود.

بله. هر یک از غاصبین به اندازه منافع زمان تصرف خود و مابعد خود ضامن است اگر چه استیفاء منفعت‌ نکرده باشد. شخص آخر فقط نسبت به زمان تصرف خود مسئول است

اجرت المثل تعلق می گیره .
نسبت به منافع مال مغصوب ( موتور سیکلت ) هر یک از غاصبین به اندازه منافع زمان تصرف خود و مابعد خود ضامن است اگر چه استیفاء منفعت‌ نکرده باشد.