ضبط کردن صدا قابل پیگیری هست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۱۹ #38781605

با سلام چند روز پیش یک خانم به محل کار من آمدند و برای اینکه بتونه از من به خاطر شکایتی که قبلا از من کرده بود اقرار بگیره صدای مرا ضبط کرد حالا آیا من میتونم ازش شکایت کنم به خاطر ضبط صدا ممنونم از پاسخگوییتون

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود صدای ضبط شده اماره است می‌توان بدان استناد کرد

صدای ضبط شده مدرک نیست بلکه اماره است شما میتوانید صدا را انکار کنید و عنوان کنید صدای شما نیست .

با سلام مساله دو جنبه دارد یک کیفری و دوم حقوقی
از نظر کیفری قانون اساسی این کار را ممنوع اعلام کرده ولی در جرایم کیفری فقط دو جا بحث ضبط صدا جرم انگاری شده یکی ماده۵۸۲ قانون مجازات بخش تعزیرات که به ضبط صدا از سوی کارمندان اشاره کرده و دوم ماده۷۳۰ قانون مجازات(بخش جرائم رایانه ای) که ان هم ضبط صدا در سامانه های الکترونیکی و مخابراتی را مطرح کرده و در ضمن به نظر می رسد ضبط مکالمات غیر می باشد نه مکالمات خود لذا از نظر کیفری به نظر جرمی برایموضوع مطرح شده از سوی شما تعریف نشده است.
اما از نظر حقوقی هرکس می تواند از ضبط صدا و یا تصویر خود جلوگیری کند و اگر بدون رضایت او باشد درخواست عودت و یامعدوم شدن آن را بکند
امادر مورد اقرار باید گفت اولا ضبط صدا معمولا به عنوان مدرک در دادگاه قبول نمی باشد ثانیا اقرار باید در نزد مقام قضایی باشد
مضاف براین که اقرار باید با قصد و اراده باشد و فریب دادن شخص باعث می شود که ارزش اقرار مخدوش شود.

ضبط صدای افراد جرم نیست