ایشان میتونه هرمبلغی که دلش میخواد داخل سفته ها بزند و اقدام کند؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۲۸۲ #38664846

سلام خدمت شما بزرگواران
بنده حدود سال ۹۳ تا ۹۴ (۹میلیون تومان)ازشخصی بصورت قرضی گرفتم و ایشان ۱۵ میلیون تومن سفته از بنده گرفت که سفته هارو نه تاریخ زدم و نه مبلغ فقط امضا واثر انگشت زدم آیا ایشان میتونه هرمبلغی که دلش میخواد داخل سفته ها بزنه مثلا ۱۰۰ میلیون تومن یا یک میلیارد تومن و... و اقدام کنه؟ واینکه من سفته هارو تاریخ نزدم ایشان میتونه تاریخ سفته هارو مثلا از سال ۱۳۸۰ بزنه بطور مثال و اقدام کنه و خسارت تاخیر تادیه بگیره از سال ۱۳۸۰ از بنده؟ واینکه چون سفته ها تاریخ و مبلغ ندارن هر زمان ایشان اقدام کنه چقدر زمان میبره تا حکم نهایی محکومیت بنده صادر بشه و آیا تاخیر تادیه از زمان واخواست سفته ها محاسبه میشه؟ اگه بنده هیچ واخواستی دریافت نکرده باشم و ثبت ثنا هم نبوده باشم و به تازگی ثبت ثنا شدم و اخطاری هم برام نیومده در ثبت ثنا آیا حتما باید واخواست به رویت من برسه و امضا کنم یعنی مامور ابلاغ باید تحویلم بده یا اخطاریه درسامانه ثنا برام بیاد که واخواست شخص معتبر باشه؟ ممنون از پاسخ شما عزیزان

مشاوره حقوقی سفته
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تا میزان ارزش سفته قابل درج می‌باشد و از زمان واخواست تاخیر تادیه محاسبه خواهد شد

با سلام
برای ارزش هر برگ سفته ، سقفی تعیین و قید شده است که بیش از ان را نمیتوان مطالبه کرد .
دارنده سفته میتواند سفته را پر و به اجرا بگذارد

عزیزم مبلغ مندرج در سفته ملاک است و عدم قید تاریخ سررسید به منزله اینکه که هرزمان مطالبه بکند

سلام دوست عزیز.وقتی سفته تاریخ و امضا ندارد بمنزله ی اینست که شما به شخص وکالت دادید هرزمان هرمبلغی بنویسد.ولی سقف مبلغ ،مبلغ خود سفته است و بیشتر امکان ندارد.اگر واخواست کند تاخیر تعلق میگیرد و اگر نکند از زمان ارائه ی دادخواست تاخیر تعلق میگیرد و باخبر بودن یا نبودن شما ار واخواست تاثیری ندارد🌻

مبلغ سفته تا سقف مندرج در آن معتبر است و مازاد بر آن نمی شود در آن درج کردو تاخیر تادیه مبلغ سفته از تاریخ واخواست سفته امکان پذیر است

تعهد در سفته تا سقف مبلغ اسمی درج شده در آن معتبر هست و بدین جهت هر مبلغی را نمیتوان در آن قید کرد

با سلام..
اولا؛ دارنده سفته هر مبلغی را نمی‌تواند قید نماید و تنها تا سقف مبلع درج شده چاپی در متن سفته معتبر می باشد..
در ثانی؛ اصـولا سفته بدون تاریخ عندالمطالبه محسوب می شود و مبـدا محاسبه خسارت تاخیر تادیه سفته، از تاریخ واخواست آن می باشـد..
موفق باشید..