و آیا دوستم میتواند مرا از مدیرعاملی برکنار کند؟چگونه قرارداد اصولی ببندیم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۷۶ #38471109

با سلام وقت بخیر

من با یکی از دوستانم می خواستیم یک کسب و کاری راه اندازی کنیم، سرمایه از ایشان است و تخصص و کار از من.
اگر بخواهیم این شرکت را ثبت کنیم دوست من موسس و رئیس هیات مدیره خواهد شد و من به عنوان مدیرعامل فعالیت خواهم داشت، می خواستم ببینم آیا دوستم در ادامه همکاری می تواند مرا از سمت مدیرعاملی برکنار کند و به یکباره به زیر همه چیز بزند و مرا از تیم خارج کند؟

چون در واقع تیم ما در حال حاضر ۲ نفره است که من هستم و شخص دوستم.

راهکاری وجود دارد که بتوان قرارداد اصولی و محکمی را با دوستم ببندم تا زمانی که کسب و کار رشد کرد و به درآمد عالی رسید، به فکر حذف من نباشد؟

در واقع هدف من این است که در تمامی مراحل نام من هم قرار داشته باشد و دوستم نتواند از خدمات من سوء استفاده کند و بعد از به درآمد رسیدن شرکت مرا به حال خودم رها کند! و این قرارداد به صورت عمری پابرجا باشد.

اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.

مشاوره حقوقی ثبت شرکت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و عرض ادب از آنجا که قرارداد شرکت یک قرارداد کاملا جایز است هر زمان هریک از طرفین می تواند از ادامه کار انصراف دهد و تقاضای از بین بردن شخصیت حقوقی شرکت را بکند

بهترین راهکاری که شما می توانید قراردهید که دیگر هیچگاه نگران نباشید این است که یک قرارداد جداگانه و محضری با شرکتان ببندید و درآن یک وجه التزام سنگین برای زمانی که هریک از طرفین بخواهند قرارداد شرکت را فسخ کنند قراردهید
و بهتر است برای جلوگیری از ضرر بابت کاهش ارزش پول به درصد قرار دهید
مثلا ذکر کنید در صورت فسخ طرف مقابل موظف است سه چهارم کل دارایی های شرکت را به شما بدهد

و بهتر است این قرارداد را وکیلی برای شما تنظیم کند که بعدا مشکلی پیش نیاید

سلام برای تاسیس شرکت تجارتی لااقل وجود دو شخص که به دنبال اعمال تجارتی هستند لازم و هم چنین ثبت شرکت تجارتی الزامیست لذا تشکیل شرکت نیاز به انعقاد قرارداد وجود شریک و سرمایه نقدی و غیرنقدی شرکا دارد سپس شما باید نوع شرکت تجارتی خود را مشخص کنید لذا مسئولیت شرکا در شرکت های تجارتی بر اساس نوع شرکت متفاوت است .

با سلام قدرت شما در شرکت قبل از سمت مدیریت عاملی، به میزان سهام و شراکت شما در شرکت وابسته است چون انتخاب هیات مدیره را سهامداران انجام میدهند. لذا قبل از هر چیز در ترکیب سهام و میزان آن دقت لازم را داشته باشید.