قانونا کدام یک از طرفین مسئول جبران ضرر و زیان های وارده می باشد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۳۵۳ #38462131

ضمن عرض سلام
سبدگردانی بورس و معامله و خرید و فروش سهام بورسی برای دیگران (در قالب قرارداد بین شخص حقیقی با شخص حقیقی) در قالب کدام یک از عقود اسلامی مندرج در قانون مدنی قرار می گیرد و قانونا کدام یک از طرفین مسئول جبران ضرر و زیان های وارده (و متضمن پرداخت سود) می باشد؟

مشاوره حقوقی بورس
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
این مورد سوال شما بستگی به نوع قرارداد و توافق طرفین داردکه در آن قوانین بورسی رعایت گردیده پرداخت سود و خسارت مشخص شده باشد.

سلام
باتوجه به نوع قرارداد، پرداخت خسارت هم تابع قرارداداست

سلام با آرزوی بهروزی برای شما، ذیل ماده دهم و آزادی قراردادها انجام میشه و در صورت عدم تضمین در قرارداد فی‌مابین، مسئولیتی متوجه سبد گردان نیست

اصولا در معاملات بورسی همانطور که سود تعلق به شخصی که سرمایه گذاری کرده و اصل سرمایه را آورده ضرر هم باید تحمل کند ولی اگر در قالب عقود اسلامی قراردادی انعقاد یافته باشد که در آن صورت ارکان و نوع عقد را باید در نظر گرفت و در آخر باید این موضوع را بیاد داشته باشیم که قرارداد بورس با عقود اسلامی منافات دارد و خیلی از مراجع هم حتی سفارش به این قبیل قراردادها نکرده اند پس جایگاه فقهی ندارد که در عقود اسلامی گنجانده شود

به مهر
بسته به نوع قرارداد و توافق طرفین که در آن قوانین بورسی رعایت گردیده پرداخت کننده خسارت مشخص می گردد

این قراردادها با توجه به مقررات سازمان بورس قابل انعقاد است که می شود به قرارداد کارگزاری یا جعاله استناد نمود.

با سلام
شرایط سبد گردانی عبارت است از :
قرارداد یک ساله است و امکان فسخ قرارداد در این مدت وجود دارد.
سود سبدگردان ۲۰% از سود حاصله برای سود‌های بالای ۲۰% است.
قرارداد در شرکت سبدگردانی تحت مجوز سازمان بورس بسته خواهد شد.
جبران خسارت بستگی به توافقاتی دارد که در متن قرارداد ذکر شده است .