تقسیم زمین ارثی مشاع

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۶,۰۶۶ #3845

با سلام مادر من به همراه 2 خواهر و 3 برادر در زمین مشاعی که به ارث رسیده شریکند.بعضی از ورثه قصد دارند سهم خود را بفروشند و قصد دارند بدون مراجعه به دادگاه و تقسیم زمین صرفا مقدار زمینی که سهم خود میدانند به صورت قولنامه ای بفروشند.سوال من 4 بخش است 1-آیا این ورثه میتوانند به صورت قولنامه ای قسمتی از زمین سند دار مشاعی را بفروشند(بدون رضایت یا با سایر رضایت ورثه)هم از نظر امکان عملی(یعنی فروش با قولنامه بخشی از زمین سند دار و هم از نظر حقوقی) 2-در صورت فروش بخشی از زمین به این صورت سایر ورثه حق شکایت دارند؟چون زمین هنوز تقسیم نشده ؟ 3-آیا سهم یک هشتم همسر متوفی و مادر ورثه شامل زمین هم میشود؟و ورثه باید سهمی از زمین به مادر بدهند؟ 4-با توجه به اینکه برخی از ورثه قصد فروش دارند و زمین هم خوش قواره و قابل تقسیم هست راه قانونی برای ورثه ای که مایل به فروشند چیست؟

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود بله هریک می‌تواند سهم الارث خویش را تحت هر عنوان به دیگری منتقل کند، منع قانونی ندارد

بااحترام
میتوانند در قرارداد قید نمایید سهم خود را از این زمین که به صورت سهم الارث است ...طبق ماده ۱۰ قانون مدنی بفروش برسانند

سلام فروش ملک مشاع قبل از تقسیم ارث غیرنافذه لذا باید با اذن سایر وراث صورت بگیره ...

با سلام اول باید انحصار وراثت صورت پذیرد و سهم مادر و نیز مهریه وی مشخص شود بعد از تفکیک قانونی چون احتمالات نزاع برای مکان سهم وجود دارد

سلام باید انحصار ورثه انجام شود و نمیتوانند بفروشند و اینکه همسر یک هشتم از ارزش زمین را ارث میبرد.

با سلام درمورد فروش ملک سند دار به صورت قول نامه ای میتوان از طریق اسناد عادی هم معامله کرد و معتبراست لکن چون زمین شما ورثه ای و مشاع است برای فروش زمین نیاز به اجازه همه وراث است در صورت عدم رضایت ورثه به صورت توافقی باید به دادگاه مراجعه و تقاضای تقسیم ماترک وصدرور دستور فروش مال مشاع را گرفتت مادر متوفی در صورت زنده بودن جز ورثه است و ارث می برد همسر دایم متوفی از اصل زمین ارث نمی برد اما از قیمت زمین سهم الارث دارد

در صورتی که هنوز زمین تقسیم نشده باشد بدون رضایت سایر ورثه نمیتوانند قسمتی از زمین را بفروشندودر صورت فروش سایر ورثه حق شکایت دارند.سهم یک هشتم همسر متوفی شامل زمین نمیشود