اگر فردا روزی همسرم بخواهد مهریه خود را مطالبه کند قانون با من به چه نحوی برخورد خواهد کرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۵۷۶ #38222212

با سلام و شب بخیر
من در شرف ازدواج هستم و شغل من کارمندی و حقوق ثابت (حدود ۴ میلیون تومان)دارم.در خصوص مهریه من و همسرم توافق کردیم که مهریه در عقدنامه به میزان ۲۱۴ عدد سکه تمام بهار ازادی و عندالاستطاعه باشد.من از خودم در حال حاضر یک باب منزل که البته بدلیل دریافت وام در رهن بانک است و ۸ سال دیگر تسویه میشود و همچنین یه خودرو شخصی دارم.اگر دو فردا روزی همسرم بخواهد مهریه خود را مطالبه کند قانون با من به چه نحوی برخورد خواهد کرد؟
با تشکر

مشاوره حقوقی مهریه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
مفهوم این که مهریه اندالاستطاعه است یعنی در صورتی که مرد توانایی و تمکن مالی جهت پرداخت مهریه را داشته باشد موظف به پرداخت خواهد بود.
با توجه به اینکه شما ماهانه حقوقی معادل ۴ میلیون دریافت می کنید و خودرویی نیز در ملکیت شما می باشد لذا زوجه میتواند از قبل آنها اقدام کند.
اما در خصوص منزلی که سند آن به نام شما می باشد در صورتی که در آن سکونت داشته باشید قابل توقیف نخواهد بود.

تنها در صورت استطاعت مالی و توان پرداخت مهریه ملزم ب پرداخت مهریه خواهید بود در غیر اینصورت تکلیفی بر شما نیست

سلام وقت بخیر
مهریه دینی است که به محض وقوع عقد زوجه می تواند دریافت نماید در صورتی که قید عندالاستطاعه ذکر شده باشد خانم برای دریافت باید استطاعت مالی زوج را اثبات نماید و بتواند مهریه را مطالبه کند لذا در هر صورتی با توجه به استطاعت و توان مالی زوج مهریه تقسیط می شود.ضمن اینکه توجه داشته باشید که شش دانگ منزل مسکونی جزء مستثنیات دین می باشد.

سلامدر صورت استطاعت مالی شما و اثبات این امر حکم به پرداخت میدهد و در غیر اینصورت مشکلی برای شما پیش نخواهد امد

سلام چناچه شما تا سقف ۱۱۰سکه پرداخت نکنید حتی به صورت اقساطی مشمول حکم جلب می‌شوید بنابراین شما حتی با درج کلمه استطاعه کلیه مهریه را پرداخت کنید مگر اینکه حکم اعسار یا تعدیل دریافت کنید تا بتوانید آن را به صورت اقساط بپردازید در ضمن منزل و اتومبیل شما با توجه به قیمتش جزو مستثنیات دین محسوب میشود و قابل توقیف نیست.

اینکه از عندالمطالبه خارج کرده اید در عمل تفاوت چندانی نمیکند زیرا عملا تمام مهریه ها به همین حالت عندالاستطاعه تبدیل میشوند و تقسیط میشوند
بهتر است که در زمان ثبت مهریه در عقدنامه در مورد نحوه پرداخت هم نوشته بشه و شما پرداخت را با فاصله زمانی مشخص در عقدنامه قید کنید به طور مثال بنویسید سالانه یه سکه پرداخت شود و رسید شود و حتی میتوانید شرط داوری جهت رسیدگی مبحث مهریه در عقدنامه ذکر کنید تا از رسیدگی در محاکم قضایی خارج شده و از طریق داوری رسیدگی شود