آیا قاضی که رای داوری را به خوانده ابلاغ نموده میتواند رای داور را اصلاح نماید؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۴۰ #38098970

سلام خسته نباشید
در رای صادره از سوی داور مرضی الطرفین قرارداد محکوم علیه را به استرداد چک ضمانت قراردادی نموده در حالی که داور محترم در جریان عملیات اجرای ثبتی چک مذکور بوده و حالا که رای به مرحله اجرا رسیده امکان استرداد چکی که عملیات ثبتی آن پایان یافته مطابق قانون تا قبل از ابطال عملیات ثبت مسموع نمیباشد میتواند معادل مبلغ چک را از محکوم علیه مطالبه نماید یا باید دادخواستی جداگانه مطرح نماید
و در رای به عدد ۱۴،۰۰۰،۰۰۰ تومان اشتباها ۱۴،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان نوشته شده و به حروف هم رقم درج نگردیده و با توجه به اتمام مهلت اعتراض به رای داوری آیا قاضی اجرای احکام یا قاضی دادگاهی که رای داوری را به خوانده ابلاغ نموده میتواند رای داور را اصلاح نماید؟

مشاوره حقوقی داوری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق ماده ۳۰۹ آ.د.م قاضی نمیتواند اصلاح نماید و اصلاح بر اساس اعتراض بر عهده داور یا داوران است

با سلام و احترام
اصولا در این باب اصلاح رای در اختیار داوران است.

خیر اصلاح رای فقط در صلاحیت هیات داوری است

خیر قاضی نمی تواند اصلاح رای انجام دهد

ماده ۴۸۷ قانون آیین دادرسی مدنی
تصحیح رای داوری در حدود ماده ۳۰۹ این قانون قبل از انقضای مدت داوری راسا با داور یا داوران است و پس از انقضای آن تا پایان مهلت اعتراض به رای داور ، به درخواست طرفین یا یکی از آنان با داور یا داوران صادر کننده رای خواهد بود. داور یا داوران مکلفند ظرف بیست روز از تاریخ تقاضای تصحیح رای اتخاذ تصمیم نمایند. رای تصحیحی به طرفین ابلاغ خواهد شد . در این صورت رسیدگی به اعتراض در دادگاه تا اتخاذ تصمیم داور یا انقضای مدت یادشده متوقف می ماند.