آیا نوشتن تنصیف اموال حین طلاق در سند عقد امکان اجرایی دارد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۶۶ #38014530

اینکه به جای مهریه بگیم اموال نصف شه در صورت طلاق و حق طلاق و‌ سایر حقوقو بگیریم تو ایران قابلیت اجرا داره؟

مشاوره حقوقی خانواده
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شرط تنصیف دارایی بطور پیش فرض در سند نکاح وجود دارد و زوجین با امضا ان میپذیرند که در صورت طلاق، کل دارایی زوج که از زمان نکاح کسب نموده نصف میشود ولی این ارتباطی به مهریه ندارد و حقی جدای از مهریه است که به زن داده می شود.
اگر این بند امضا نشده باشد یا شرایط اعمال آن وجود ندشته باشد، طرفین می توانند موضوع مهریه را تبدیل نمایند، یعنی اینجا اگر موضوع مهریه مقداری سکه است می شود آن مقدار را تبدیل به نصف دارایی کرد؛ یعنی تبدیل تعهد از طریق تبدیل موضوع آن.
البه باید توجه داشته باشید که باید در حین انعقاد عقد برای تبدیل نصف دارایی مشخص باشد، اگر اموال معلوم نباشد امکان بطلان این تبدیل وجود دارد.

با سلام پاسخ مثبت می باشد و قابلیت اجرایی دارد

بله قابلیت اجرا دارد

بله میتوان از نظر حقوقی آنرا اجرا نمود

سلام
مهریه جزیی شرعی از عقد ازدواج است و نمی توانید آن را کلا منتفی کنید ولی می توانید حداقلی در نظر بگیرید بعد شرطی که فرمودید را اضافه کنید

بله شرطی منطقی و اجرایی و عاقلانه است.

سلام
شرط تنصیف دارایی بطور پیش فرض در سند نکاح وجود دارد و زوجین با امضا ان میپذیرند که در صورت طلاق، کل دارایی زوج که از زمان نکاح کسب نموده نصف میشود... اعطای حق طلاق نیز امری توافقی است.